به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛عبدالمحمد زاهدی استاندار کردستان صبح امروز در یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان گفت: بسیاری از دانشآموزان کردستانی رتبه برتر را در کنکور سراسری کسب میکنند اما به دلیل بومیگزینی دانشآموزان نمیتوانند در دانشگاههای بزرگ تحصیل کنند.
وی افزود: بومیگزینی در واقع قانونی است که در نتیجه اجرای آن اولویت در پذیرش به دانشجویان بومی داده شده و دانشجویان مناطق کمتر برخوردار نمیتوانند به دانشگاههای بزرگ راه یابند و این به ضرر دانشآموزان مناطق کم برخوردار است.
استاندار کردستان بیان کرد: نظام آموزشی کشور باید بحث کیفی را مدنظر قرار دهد و مشکل بومیگزینی را نه تنها برای استان کردستان بلکه سایر استانهای کم برخوردار حل کند.
زاهدی افزود: برگزاری کنکور سراسری بار مالی زیادی را تحمیل می کند و نیاز است که دانشگاهها برای جلوگیری از تحمیل این بار مالی خود متولی برگزاری آزمون سراسری باشند.
وی با اشاره به اهمیت آموزش پیشدبستانی اضافه کرد: برنامه آموزشی و پرورشی پیشدبستانی باید از سوی آموزش و پرورش تعیین و تهیه شود و صدور مجوز از طریق بهزیستی و آموزش و پرورش روال خود را پیش ببرد.
زاهدی افزود: کودکان سرمایههای اصلی کشور به شمار میروند و باید آموزش و پرورش آنها با کیفیت انجام گیرد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پروش کردستان نیز در این جلسه گزارشی از روند برگزاری کنکور سراسری و چالشهای موجود در این زمینه ارائه داد و گفت: اهمیت دادن به تنوع اقوام و عنایات به تنوعهای فرهنگی و افزایش سهمیه مناطق محروم در رشتههای پرطرفدار میتواند از راهکارهای لازم برای رفع مشکلات پیشروی حوزه کنکور سراسری باشد.
مهدی نامدار خواستار بازنگری در سیاست بومی گزینی و توزیع عادلانه امکانات در استان شد و گفت: 22 هزار و 300 شرکت کننده در کنکور سراسری داریم که از 15 هزار و 700 نفر آنها توسط آموزش و پرورش آزمون به عمل میآید و این از چالشهایی است که پیش روی آموزش و پرورش بوده چرا که بار مالی زیادی را تحمیل میکند.
به گفته وی، نیاز است برای رفع این مشکل آزمون سراسری در دانشگاهها برگزار و پرداخت به موقع و متناسب حقالزحمه عوامل اجرایی انجام گیرد.
انتهای پیام/ م ح