به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان انگلیسی در جدیدترین تحقیقات خود دریافته اند بسیاری از مردم برای بررسی سلامت خود، شناسایی و تشخیص علائم بیماری و حتی شیوه درمان و داروها از اینترنت و به ویژه موتور جست و جوگر گوگل استفاده میکنند.
از جمله پرجست و جو ترین جملات و واژههای سلامتی در گوگل، کاهش وزن و نیز چگونگی ترک سیگار است.
کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافته اند عده زیادی از افراد به جای مراجعه به پزشک با جست و جو در اینترنت بیماری خود را شناسایی میکنند و با آگاهی از بیماری به نزد پزشک میروند که این امر طی سال های گذشته باعث کاهش مراجعه بیماران به پزشک شده است.
محققان براین اساس در نظر دارند با استفاده از قابلیت کشف، میانگین و اندازه گیری آماری موتور جست و جوگر گوگل مشهور به Google Trends در خصوص بیماریها به ویژه بیماری دیابت نوع 2 تحقیق کنند.
این قابلیت گوگل به کاربران اجازه دسته بندی اطلاعات را میدهد و همچنین جامعه آماری، منطقه و کشوری که افراد در آنجا در خصوص یک بیماری خاص جست و جو میکنند را نشان میدهد.
بیماری دیابت نوع2، یکی از شایع ترین بیماریها در جهان است و میلیونها نفر به آن مبتلا هستند، از جمله علل بروز این بیماری میتوان شیوه زندگی، خوردن مواد غذایی حاوی قند و شکر، بی تحرکی و ورزش نکردن، چاقی و نیز پیشینه خانوادگی و فاکتورهای ژنتیکی را نام برد.
این بیماری میتواند علاوه بر ایجاد معلولیت در فرد، با ایجاد نارسایی در عملکرد سایر اعضای بدن سبب مرگ زودرس افراد شود به همین دلیل آگاهی در خصوص پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به آن بسیار مهم است.
اندازه گیری قند خون و آزمایش گلوکز موجود در ادرار و نیز بررسی علائم بالینی بیمار از جمله راههای مقابله با دیابت است که با تقویت سایتهای دانش پزشکی در سراسر جهان، وجود متخصیص آنلاین برای پاسخگویی به بیماران و نیز غربالگری اطلاعات افرادی که بیماریهای خاص از جمله دیابت را جست و جو میکنند میتوان تا حد زیادی از ابتلای افراد به این بیماری جلوگیری کرد.
کارشناسان اعتقاد دارند علی رغم اینکه دادههای اطلاعاتی، ابزارهای جست و جو و هوش مصنوعی نقش بسیار مهمی در کنترل بیماری ها، جلوگیری از گسترش بیماریهای همه گیر و نیز کاهش مرگ و میر انسانها در آینده دارند اما افراد باید به محض مشاهده نشانه هایی از بیماری به پزشک متخصص مراجعه و راهکارهای درمانی را دریافت کنند.
نتایج این تحقیق حاصل پژوهش دانشمندان دانشگاه وارویک انگلستان در نشریه Scientific Reports به چاپ رسیده است.
منبع: newatlas
انتهای پیام/