محمد عزیزی مدیر مسئول انتشارات روزگار در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص علت کاهش شمارگان کتاب گفت: یکی از دلایل کاهش شمارگان کتاب فقر مردم هم فقر فرهنگی هم فقر مادی است. سبداقتصادی مردم ضعیفتر از این است که بتوانند کتاب بخرند. این قدر به مسائل روزمره زندگیشان مبتلا هستند که شمارگان کتاب پایین میآید. در گذشته با جمعیت حدود 30 میلیون نفر، میزان کتابهای منتشر شده برای این میزان جمعیت به تیراژ 2 هزار نسخه میرسید. اما هماکنون که جمعیت کشورمان 80 میلیون نفر است برعکس حرکت کرده و میزان شمارگان کتاب به 200 تا 300 جلد رسیده است.
وی افزود: مردم ما فقیر هستند. ضرورت مطالعه را درک نمیکنند. دولت، مطبوعات و رسانهها کمک کنند تا مردم متوجه ارزش مطالعه کتاب بشوند. باید آموزش و پرورش و دانشگاهها به تجهیز کتابخانههایشان بپردازند. نهضت فراگیری در زمینه مطالعه کتاب در سازمانها و نهادها راه بیفتد. ضرورت تشویق مردم به مطالعه احساس میشود؛ درهمین راستا باید کتابهای خوب را به مردم معرفی کنیم تا کتابهای خوب را بشناسند.
مدیر مسئول انتشارات روزگار با اشاره به لزوم معرفی کتابهای خوب توسط منتقدین نویسندگان و ناشران در برنامههای تلویزیونی اظهار داشت: همین توجه به مطالعه و معرفی کتابهای خوب سبب میشود مردم به مطالعه تشویق شوند. دولت و نهادهای مختلف هم کتابها را از ناشران بخرند و در کتابخانههای زیر نظر شهرداریها، سازمانها، مدارس و بسیج در اختیار علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی قرار دهند.
عزیزی ادامه داد: اگر نهادی کتابی را برای کتابخانهاش بخرد، به جای آنکه 200 تا 300 جلد کتاب منتشر شود، کتاب میتواند به تعداد کتابخانهها منتشر شود و از این طریق کار کتاب، نویسنده و همه کسانی که در تولید کتاب هستند، رونق بگیرد. دولت و نهادهای مختلف باید برای کتاب ارزش قائل شوند همان طور که مقام معظم رهبری ارزش قائل میشوند.
انتهای پیام/