خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت آتش سوزی جنگل ها و مراتع در سال جاری اظهار داشت: در سه ماه نخست سال یک هزار و 500 هکتار جنگل و مرتع دچار حادثه شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی امری مهم در مقابله با حریق به شمار می رود، افزود: براین اساس از طریق رسانه ها در نظر داریم که اطلاع رسانی لازم از مناطق مختلف کانون های بحرانی را داشته باشیم.
جلالی ادامه داد: از کشاورزان تقاضا داریم که از آتش زدن بقایای محصول خود در مزارع امتناع نمایند، چراکه این امر علاوه بر حاصلخیزی خاک تأثیر بسزایی در جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها و مراتع دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه گردشگران در جهت کنترل و پشگیری از آتش سوزی از انداختن آشغال سیگار خود به جنگل ها خودداری نمایند، بیان کرد: مجازات هایی برای افرادی که سهواً و عمداً موجب آتش سوزی جنگلها و مراتع می شوند، در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اهمیت بحث پایش و دیدبانی از عرصه های جنگلی گفت: از طریق ماهواره ها هر 2 ساعت یکبار کانون های بحرانی که در معرض آتش سوزی قرار دارند، مورد بررسی قرار می گیرد، چراکه سرعت عمل در اطفای حریق امری بسیار مهم به شمار می رود.
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات سازمان در جهت جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها و مراتع عنوان کرد: براین اساس در زمینه تجهیز ناوگان زمینی در مناطق مختلف تا حدودی اقداماتی انجام شده و تنها در ناوگان هوایی مشکلاتی وجود دارد که با انعقاد قرارداد با ستاد کل نیروهای مسلح در نظر داریم که بالگردهای مورد نیاز را تأمین نماییم.
به گفته وی اعتبارات لازم برای تجهیز ناوگان هوایی در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده و این امر می تواند آتش سوزی را به حداقل ممکن برساند.
انتهای پیام/