عضو فدراسیون صنعت طیور گفت: با استفاده از اهرم صادرات جلوی نوسانات بازار مرغ گرفته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - مصطفی سید مصطفوی عضو فدراسیون صنعت طیور  با بیان اینکه کشور ما تابع برنامه نیست، گفت: براساس اذعات رئیس مرکز پژوهش های مجلس ۶ برنامه ۵ ساله که به جای ۳۰ سال ۳۴ سال به طول انجامید، اما میانگین تحقق این ۶ برنامه ۱۰ درصد بود وتنها صنعت مرغداری توانست ۱۰۰ درصد برنامه‌های پیش‌بینی شده محقق کند.

به گفته وی، سال ۱۳۸۴ که بخش خصوصی از سیطره دولت خارج شد، بخش خصوصی نتوانست موفق باشد چون هم برنامه درست نداشت و هم مدیران آگاهی برای طرح‌ها گذاشته نشد. ضمن اینکه ارتباط نزدیک بخش دولتی و خصوصی از بین رفت که دوباره این ارتباط نزدیک باید احیا شود.

سیدمصطفوی ادامه داد: در سال پایانی برنامه ششم تولید گوشت مرغ به ۲ میلیون و ۸۹۳ هزارتن رسید، اما در برنانه هفتم عدد و ارقامی ذکر نشده است.

عضو فدراسیون صنعت طیور با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و بازار تقاضا بیان کرد: در طول سال‌های اخیر با کاهش قدرت خرید مردم مواجه هستیم اما دستور داده شده تیراژ تولید چه میزانی باشد، در حالیکه بازار تقاضا کاهش یافته است. از این رو در شرایط فعلی اقتصاد دولت‌ها همچون خرید تضمینی گندم باید برای محصولی مانند مرغ گوشتی و تخم مرغ هم این سیاست را برای ذخیره‌سازی پیاده کند.

وی ادامه داد: دولت در راستای حمایت از مرغداران اقدام به ذخیره سازی مرغ می کند، اما این امر چالش هایی را برای مرغداران ایجاد می کند به طوریکه یکبار در زمان خرید و بار دیگر توزیع مرغ چالش هایی ایجاد کرده است؛ بنابراین  با استفاده از اهرم صادرات می توان جلوی افت و خیز قیمت ها را گرفت.

وی با اشاره به بازار ارز و کاهش قدرت سرمایه‌گذاری در صنعت مرغداری بیان کرد: طی ۴ دهه قیمت ارز افزایشی بوده و به همین نسبت ارزش پول ملی کاهش یافته و این امر منجر به کاهش نقدینگی واحدهای تولیدی شده است.

سیدمصطفوی با اشاره به ضرورت ایجاد سیستم یکپارچه تولید و فروش در صنعت طیور، گفت: یک شرکت استارت آپ چنین سیستمی طراحی نمی‌کند که تمام تولیدات از سراسر کشور ثبت شود که بازار تقاضا و خریدار حق انتخاب داشته باشد تا بازار رونق بگیرد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۲ ۲۹ فروردين ۱۴۰۴
نباید بیش از مصرف تولید کرد مکه اینکه امکان صادرات باشه
آخرین اخبار