مجوز راه‌اندازی مرکز پژوهشی "جندی‌شاپور" در دانشگاه جندی شاپور دزفول به منظور تداوم فعالیت‌های احیا و بازسازی جندی‌شاپور باستان اخذ شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، دکتر محمدرضا عصاری، رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول با اعلام این خبر گفت: متعاقب اقداماتی برای احیا و بازسازی جندی‌شاپور، تقاضا کرده بودیم که یک حرکت پژوهشی برای تداوم این فعالیت‌ها که اصلی‌ترین آن تبیین تاریخ تمدنی مربوط به آموزش عالی از یک هزار و 800 سال قبل تاکنون است که کمتر به آن پرداخته شده است انجام بگیرد و در این راستا از مراجع ذیصلاح تقاضا شد که این مرکز پژوهشی راه‌اندازی شود.

 

وی تصریح کرد: این امر با رویکرد مثبت سازمان برنامه و بودجه مواجه و این مجوز از سوی این سازمان اعطا شد؛ به دنبال آن باید مجوزهای لازم از وزارت علوم نیز اخذ شود. در این راستا از دکتر واعظ مهدوی معاون این سازمان که پیگیر این کار فرهنگی بودند تا مجوز آن اخذ شود، قدردانی می‌کنم.

 

عصاری در خصوص برنامه‌های این مرکز، اظهار داشت: قرار است که این مرکز پژوهشی که نقشه راه آن بزودی تعریف می‌شود، یک رکن اصلی برای بازخوانی و بازشناسی تاریخ تمدنی ما در حوزه آموزش عالی و پزشکی باشد و عقب‌ماندگی‌ها را در این زمینه جبران کند.

 

رئیس دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول بیان کرد: ‌کلیات موضوعات مورد بررسی در این مرکز بازخوانی و بازشناسی و همچنین تعریف و احیای مسیر تولید علم در جهان است؛ چرا که نشانه‌های تولید علم با نظام‌نامه‌های دانشگاهی و با داشتن چنین انسجامی از جندی‌شاپور باستان آغاز شده و با این ویژگی‌ها به دیگر نقاط جهان راه یافته است.

 

وی افزود: ‌امیدواریم به پیگیری‌های سازمان یونسکو برای ثبت این ویژگی‌ها کمک کنیم تا این افتخار بزرگ ملی که از شاخص‌های فرهنگ و تمدن ما نشأت گرفته است، به ثبت برسد. محدوده سایت باستانی جندی‌شاپور نیز که در زمان کنگره تا حدودی درباره آن حدسیات و گمانه‌زنی‌هایی مطرح بود، اکنون به‌طور یقین مشخص و شناسایی شده است و امیدواریم برای حفاظت و از زیر خاک بیرون آوردن آثار بزرگ آن، بتوانیم در کنار اداره میراث فرهنگی قرار بگیریم.

 

محمدرضا عصاری بیان کرد: تعریف و تدوین اطلاعات جندی‌شاپور نیز از برنامه‌های گروه‌های پژوهشی این مرکز خواهد بود تا داشته‌ها و اطلاعات جندی‌شاپور از سراسر جهان در یک‌ جا جمع‌آوری شوند و حرکت رو به جلو را در بستر اطلاعات موجود به پیش ببریم.

 

وی با بیان اینکه بودجه در نظر گرفته‌شده برای این مرکز در حال حاضر کافی است، اذعان داشت: اصل موضوع، اهتمامی است که نسبت به این کار انجام شده و در صورت نیاز از محل‌های دیگر کمک گرفته خواهد شد؛ امیدواریم این مرکز پژوهشی در آینده به پژوهشکده و پژوهشگاه تبدیل شود.

 

عصاری در خصوص راه‌اندازی موزه نگهداری اشیاء کشف‌شده جندی‌شاپور، اظهار کرد:‌ مجوزهای لازم برای ایجاد این موزه از چند نهاد باید اخذ شود. پیشنهاد ما این است که این موزه پس از کسب اعتبارات لازم در همین مرکز پژوهشی ایجاد شود تا هر شیء اکتشاف‌شده از این شهر و دانشگاه باستانی، در همین‌جا نگه‌داری شده و از استان خارج نشود؛ سازمان میراث فرهنگی نیز با این امر موافقت کرده است.

 

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.