مدیرکل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو نسبت به خطر اعتیاد و وابستگی با مصرف مکمل های غیرمجاز هشدار داد.

خطرهای مرگباری که در مکمل های غیر مجاز نهفته است!به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امیر حسین جمشیدی،مدیرکل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: یکی از بزرگترین دغدغه های جوانان امروز، به ویژه بدنسازان و ورزشکاران، افزایش کارایی و انرژی بدنی است.

وی ادامه داد: سپری کردن مدت زمان طولانی در باشگاه های ورزشی، می تواند مطمئن ترین راه این قشر برای رسیدن به هدفشان باشد، اما امروزه برای رسیدن به چنین نتیجه ای راه های میانبر بسیار زیادی هم به وجود آمده است.

جمشیدی افزود: یکی از این راه ها که برخی از افراد تصور می کنند تنها راه موجود است، استفاده از برخی داروها است که به نام مکمل های ورزشی معروف شده اند.

وی تصریح کرد: تصایری که برای تبلیغ مکمل های ورزشی استفاده می شود. معمولا افراد را به اشتباه می اندازد، چرا که همیشه در آگهی ها از مدل های خوش اندام و قوی هیکل استفاده می کنند.

جمشیدی گفت: باید همواره به خاطر داشت که هدف مبلغان، صرفا بالا بردن میزان فروش مکمل هاست.

وی اظهار کرد: مکمل های قاچاق غالبا تقلبی بوده و از کیفیت پایین برخوردار هستند و عوارض جانبی استفاده از این مکمل ها بسیار زیاد و خطرناک است.

مدیر کل نظارت بر فراورده های طبیعی سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: این روزها استفاده از انواع هورمون های نیروزا میان جوانانی که تب داغ تناسب اندام و عضلانی شدن را در سر دارند رایج شده است.

وی در ادامه افزود: مکمل های غیرمجاز به خصوص هورمون ها و پودرهایی که در باشگاه ها و به شکل غیر رسمی عرضه می شود علاوه بر عوارض جسمی، عوارض روانی خطرناکی همچون اضطراب و افسردگی گرفته تا روان پریشی را در پی دارند.

جمشیدی گفت: در واقع ورزشکاران با مصرف این مواد به جای زیبایی اندام، سلامتی خود را چنان به خطر می اندازند که عواقب آن، کمتر از اعتیاد نیست، همچنین پودرهای حجم سازی و عضله سازی، در بلند مدت حالتی را در بدن ایجاد می کند که مصرف کننده تصور می کند تنها با تکرار مصرف، به تناسب اندام و افزایش انرژی می رسد.

وی با بیان اینکه اختلالاتی قلبی عروقی، توهم، تشنج و حتی مرگ نیز از دیگر خطرات مصرف این گونه مکمل هاست، اظهار کرد:مکمل ها باید آرم و لوگوی سازمان غذا و دارو و برچسب اصالت و سلامت کالا داشته باشند. برای خرید این مکمل ها باید به داروخانه ها مراجعه شود.

جمشیدی یادآور شد: براساس قانون مسئول تجویز مکمل باید شماره نظام پزشکی داشته باشد و یعنی اینکه معمولا صلاحیت تجویز مکمل غذایی با پزشک است.

انتهای پیام/

خطر اعتیاد ورزشکاران با مصرف مکمل های غیر مجاز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۲:۴۳ ۲۰ تير ۱۳۹۶
اتفاقا مکمل های وارداتی یا همون قاچاق اورجینال و اصل هستن، بنده خودم استفاده میکنم و راضی هستم، و برعکس مکمل های که با مجوز به فروش میرسه از کیفیت بسیار پایینی برخوردار هست که ۹۹درصدش تقلبی هست
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۹:۲۵ ۱۹ تير ۱۳۹۶
روغن نباتی تولید مملکت خوبه یا پروتئین ، شما بیا کارخونه پروتین بزن بده مملکت جوان استفاده بکنه هم اشتغال زایی بشه هم ارز مملکت نسوزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۲ ۱۹ تير ۱۳۹۶
نگران نباش داداش
Germany
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۹ تير ۱۳۹۶
اما از هرمون استفاد نمیکنم فقط مکملهای پروتیینی و کربونها
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۹ تير ۱۳۹۶
اینهمه ورزشکار میخورن مگه چیزی میشن؟
من خودم هم دوبار خودرم و راضی بودم.

من با آمپول و هورمون مخالفم.
آخرین اخبار