به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هیچ بلیط رایگانی وجود ندارد و این فریب هیچ ربطی با خطوط هوایی نداشت. طبق آنالیزها، لینک هایی که در پستها به وب سایتهای مخرب وصل میشد همانند deltagiveaway.com، emiratesnow.us، aeroflot-com.us و مشابه آنها بود که هر شرکت هواپیمایی مثلا این بلیطها را رایگان عرضه میکند.
در پستهای مشابه به هواپیماهای مختلفی اشاره شده است که به نظر میرسید جشن سالگرد تمامی آنها کاملا تصادفی با هم در یک بازه زمانی قرار گرفته است. در نگاه اول، لینکها کاملا قانونی و موجه به نظر میرسید و البته تمامی آنها شامل یک نام هواپیمایی معروف بود. اما در نگاه دوم موردی برای شک و تردید به وجود میآمد؛ واقعا چه کسی حاضر است بلیطهای رایگان را آن هم به این صورت در سراسر فضای مجازی عرضه کند؟
هر کدام از این وب سایتها سه سوال را برای کاربران مطرح کرده بودند: آیا تا به حال از خطوط هوایی استفاده کرده اید؟ چه چیزی را در رابطه با خطوط هوایی بیش از همه دوست داشته اید؟ و آیا از کیفیت آن راضی بوده اید؟
پس از اینکه کاربر به سوالات پاسخ میداد، به آنها وعده ارسال بلیط رایگان داده میشد. پس از انجام این مراحل آنها میبایستی لینک وب سایتها را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذاشتند و خطوط هوایی را لایک میکردند.
با این حال با کلیک بر روی دکمه "لایک" به قسمتهای نامطلوب سوق داده میشدند. به عنوان مثال، کاربر میتواند با یک بی احتیاطی ساده بدون اینکه متوجه شود چه اتفاقاتی در انتظار او است، به وب سایت هایی مخرب هدایت شود.
در صورتی که کاربران متوجه نمیشدند که در یک وب سایت متفاوت قرار گرفته اند و بر روی دکمه تایید کلیک میکردند، آنها عملا میبایستی هزینه سرویس اشتراک روزانه را پرداخت میکردند. این طرحها در کشورهای قربانی ترفند بلیطهای رایگان در فضای مجازی نباشید!
مختلف، متفاوت بود. به عنوان مثال، یک کاربر ممکن است به جای اینکه به صفحهی اشتراک سرویس تلفن همراه هدایت شود، به صفحات آگهیها به علت افزایش ترافیک آن هدایت شود.
همچنین ممکن است به کاربران پیشنهادهایی برای دانلود برنامهها شود، که این پیشنهاد هیچ ربطی به خطوط هوایی ندارد. اتصال به این وب سایتها و لینکها کاربران ساده لوح را به وب سایتهای مخرب مجرمان سوق میداد و به هیچ وجه در آنها بلیطی وجود نداشت.
با وجود وضوح جعلی بودن این طرح، اثرگذاری آن بسیار زیاد بود. دهها هزار کاربر پستهای این چنینی را با لینکهای مخرب به اشتراک گذاشتند که در واقع طعمه مجرمان باهوشی شده بودند که توانسته بودند کاربران ساده لوح را فریب دهند و آنها را به دام بیاندازند.
اما این کاربران چه چیزی را نصب میکردند؟ در میان چیزهای دیگر افزونههای مخرب مرورگرها با مجوزهایی برای خواندن تمام دادهها از مرورگر از جمله ورود به سیستم، کلمات عبور و شماره کارت اعتباری نصب میشد. متاسفانه در این کلاهبرداری افراد کمی نبودند که دچار آلودگی شدند و فریب مجرمان را خوردند.
با گذشت زمان مجرمان راههای جدیدتری را برای نفوذ به سیستمهای شما و آلودگی آنها پیدا میکنند که شاید تشخیص آنها حتی برای کارشناسان امنیتی هم دشوار باشد.
به راستی قربانی ترفند بلیطهای رایگان در فضای مجازی نباشید! چگونه میتوان در برابر مجرمان ایستاد و از قربانی شدن جلوگیری کرد؟
۱. همیشه به خاطر داشته باشید در فضای مجازی هیچ چیز رایگانی به طور محض امن نیست و آنها را باور نداشته باشید. البته استثناهایی هم وجود دارد و در مواقعی میتواند جایزههای معقول قابل اطمینان باشند. اما اگر که به شما یک ماشین آبی لوکس پیشنهاد شده است و به شما گفته میشود که بلیط رایگانی برای سفر به کل کره زمین در نظر گرفته شده است، به هیچ عنوان باور نکنید. تنها راه پیروزی در چنین طرح هایی این است که شرکت نکنید
۲. به URLهای سایت هایی که از شما درخواست وارد کردن اطلاعات شخصی را دارند، توجه ویژهای داشته باشید. آیا واقعا وب سایت هایی که شما قصد وارد کردن شماره کارت خود را دارید، واقعی هستند؟ یا که وب سایتهای فیشینگ هستند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شناسایی سایتهای فیشینگ و محافظت در برابر آنها لطفا این وبلاگ را بخوانید.
۳. پست هایی که به آنها مطمئن نیستید را به اشتراک نگذارید و به قوانین طلایی برای کاربران شبکههای اجتماعی توجه کنید. حتما از یک راهکار امنیتی قابل اعتماد بر روی سیستم خود استفاده کنید. یک محافظ خوب میتواند از سیستم شما در برابر نصب افزونههای مرورگرهای مخرب جلوگیری کند و در زمانی که بی اختیار به سمت یک وب سایت مخرب سوق داده میشوید، به شما هشدار دهد و از شما محافظت کند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
انتهای پیام/