به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، اریک سولهایم، معاون دبیرکل سازمان ملل در همایش مقابله با گرد و غبار که امروز در اهواز برگزار شد، بیان داشت: از فوریه، با مشاهده مسائلی که از طریق شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام درباره ایران دیده بودم و بسیاری از چیزها که در مورد ایران مشاهده کردم، علاقهمند شدم به ایران سفر کنم و در مورد معضل طوفانهای گرد و غبار در ایران متمرکز شوم.
وی هدف اصلی خود از از سفر به اهواز را آشنایی نزدیک با مردم و مسائل اجتماعی این شهر و بدست آوردن اطلاعاتی برای کاهش مشکل گرد و خاک عنوان کرد.
سولهایم گفت: در کنفرانس روز گذشته در تهران صحبتهای بسیاری در مورد مساله گرد و خاک ایران با کشورهای همسایه ایران نظیر ترکیه و عراق شد و به ویژه درباره مساله گرد و خاک خوزستان صحبت و بحث کردیم.
معاون دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد: برای مقابله با بحث گرد و خاک لازم است 3 برنامه عمل در 3 مرحله تعریف شود. در مرحله اول، استراتژی ما کاهش گرد و خاک در اهواز و انجام کارهایی نظیر احیای تالابها و دریاچهها در این شهر است.
وی اذعان داشت: این اقدام تجربه خوبی برای ایران است تا در بحث گرد و خاک خیلی محکم وارد شود و ضمن تقویت خود در این حوزه با کسب تجربه خوب برای حوزه کنترل گرد و غبار این تجربه را به کشورهای همسایه منتقل کند.
اریک سولهایم گفت: مرحله دوم این است که یک گفتوگو با کشورهای همسایه نظیر سوریه، ترکیه، عراق و عربستان داشته باشیم و در مرحله بعد از توان سازمان ملل استفاده کنیم و افراد متخصص با تجربیات بینالمللی را در منطقه متمرکز کنیم تا وارد گامهای بعدی برای مهار پدیده گردوغبار شویم.
رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل تصریح کرد: فاز بعدی سازمان ملل در بحث پدیده گرد و غبار این است که ما این پدیده را یک مشکل و مساله جهانی بدانیم مثلا این پدیده در آفریقا منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار میدهد. ما در سازمان ملل اکنون در مقیاس جهانی روی این مساله کار میکنیم. همچنین مقرر شده یک بخش در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به مساله گرد و غبار بپردازد و مساله گرد و غبار را در نقاط مختلف جهان به هم وصل کند تا در نهایت یک مرکز جهانی بینالمللی برای بحث طوفانهای گرد و غبار باشد که احتمالا محوریت آن با ایران است تا بتوانیم به بحثهای بعدی بپردازیم.
وی اظهار داشت: علاوه بر ایران کشورهای دیگری نظیر چین وجود دارند که دارای تجربه در زمینه مهار و کنترل گرد و غبار هستند و با استفاده از تجربیات این کشورها میتوانیم مشکلات گرد و غبار را در سطح جهان کاهش دهیم.
انتهای پیام/گ