به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، علی اوسط هاشمی در جلسه بررسی گرد و غبار سیستان و بلوچستان و تالاب هامون، با اشاره به اینکه در گذشته پرداختن به مشکلات مردم این استان در برابر گرد و غبارهای سیستان و بلوچستان و تالاب هامون با پرداخت مستمری به آنان از طریق سازمان کمیته امداد و بهزیستی چاره ساز نبوده است و نباید کارهای اساسی را تحت شعاع کارهای سطحی قرار دهیم.
در این جلسه، گفت: تالاب جازموریان نیز امروزه 20 درصد از منشأ ریزگردهای کشور است و باید مسئله گرد و غبارها را با یک تدبیر همسو و پژوهشهای علمی چاره کنیم.
استاندار سیستان بلوچستان ادامه داد: چون دهها سال از این پدیده میگذرد عدهای فکر می کنند که این موضوع عادی شده است در صورتی که هزاران نفر در سیستان و بلوچستان با بیماریهای تنفسی و سل دست و پنجه نرم میکنند و استان زاهدان سومین مرکز ابتلا به سل در کشور است.
هاشمی افزود: با وجود همه سختیها 10 میلیارد تومان بودجه برای تأسیس بیمارستان در این استان اختصاص داده شد تا دیگر مردم مجبور نباشند برای درمان بیماری های تنفسی خود به بیمارستان های تهران بیایند.
وی با بیان اینکه امروزه منشأ طوفانها و گرد و غبارها را بعد از مدت ها تازه پیدا کردهایم، اظهار کرد: در گذشته حتی منشأ اینها مشخص نبود و این خود گامی رو به جلو است.
هاشمی ادامه داد: دولت آب 46 هزار خانوار را تثبیت کرده و از تبخیر آن جلوگیری میکند و این چند برابر میزان بارندگی کشور است.
وی ادامه داد: اینکه مطلق اختیار آب در دست وزارت نیرو است امری اشتباه است. ما باید با توجه به ضرورتهای منطقه آب را مدیریت کنیم؛ همچنین باید نگاهی ملی به استان سیستان بلوچستان داشته داشته باشیم و هوای پاک در کشور را اولویت کارهای خود قرار دهیم.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه طوفان اخیر در سیستان و بلوچستان 16 هزار میکروگرم بر متر مکعب آلودگی داشته است، گفت: سرعت این طوفان 801 کیلومتر بوده است و طوفان با این سرعت تمام کانالهای آبی را نابود می کند؛ اگر لایروبی کانالها نبود شهر زهک و زابل خسارت میدید و کشاورزی نیز در فصل برداشت آسیب می دید.
هاشمی تصریح کرد: درست است که طوفان آمده و مردم را به سختی و زحمت انداخته است اما اینکه 400 روستا در اثر طوفان شن دفن شده است، درست نیست و متاسفانه با ادبیات بحرانزایی و بزرگ نمایی رسانهای برخورد کردیم.
وی با بیان اینکه ماسکهای تنفسی تا حدودی راه نفس را مدیریت میکند، گفت: لازم است در شرایط بحران خدمات دهی به چند استان کشور را رها کرده و از استانهایی که مردم با بحران دست و پنجه نرم میکنند حمایت کنیم.
هاشمی گفت: ساخت و سازهای شهری در استان سیستان و بلوچستان نباید مانند سبک مناطق دیگر کشور باشد چرا که شرایط این منطقه خاص است .
انتهای پیام/ف