اهواز؛

عراق سرچشمه بیش از 80 درصد گردو خاک جنوب غرب کشور

معاون اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان عراق را سرچشمه بیش از 80 درصد گرد و غباری که به استان وجنوب غرب کشور می آید دانست.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عبدالرضا دانایی، معاون اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان گفت: بیش از 80 درصد گرد و غباری که به خوزستان و جنوب غرب کشور وارد می‌شود، از کشور عراق است و چشمه‌های آن در کشورهای سوریه و اردن قرار دارد که بیشترین خسارات را تاکنون به بهداشت و زندگی مردم و کشاورزی و منابع زیستی و منابع آبی ما وارد کرده است.

عبدالرضا دانایی در حاشیه بازدید جمعی از شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار از شن‌زارهای تثبیت‌شده منطقه ام‌ الدبس اظهار کرد: شن‌زارها و ماسه‌های روان در منطقه ام‌ الدبس تا 20 سال پیش کاملا فعال بودند و یک بار نیز روستای ام الدبس در اثر شن‌های روان کاملا مدفون شد.

وی ادامه داد: پس از آن به درخواست اهالی و مسئولان منطقه، در سال 77 عملیات مالچ‌پاشی در منطقه ام الدبس آغاز شد و روستا از تپه‌های ماسه‌ای و شن روانی که قبلا وارد منطقه می‌شد، نجات یافت و اکنون اهالی این روستا در کمال آرامش در منطقه ساکن هستند.

معاون اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به تثبیت 15 هزار هکتار از شن‌زارهای ام‌الدبس بیان کرد: از این رقم در سطح 10 هزار هکتار عملیات مالچ‌پاشی و نهال‌کاری و در سطح 5 هزار هکتار صرفا عملیات نهال‌کاری انجام شد. این نقطه از نظر مسافت زمانی یک ساعت با مرز عراق فاصله دارد یعنی اگر 70 کیلومتر به سمت غرب حرکت کنیم اولین نقطه مرزی آغاز می شود. عقبه‌های ماسه و شن‌های منطقه ام‌الدبس دقیقا در استان ناصری عراق قرار دارد و حرکت این ماسه‌ها به سمت استان خوزستان و کشور ایران است.

دانایی عنوان کرد:‌ بیش از 80 درصد گرد و غباری که به خوزستان و جنوب غرب کشور وارد می‌شود، از کشور عراق است و چشمه‌های آن در کشورهای سوریه و اردن قرار دارد که بیشترین خسارات را تاکنون به بهداشت و زندگی مردم و کشاورزی و منابع زیستی و منابع آبی ما وارد کرده است.

وی عنوان داشت:‌ اقداماتی برای مقابله با پدیده گرد و غبار انجام داده و کانون‌های بحرانی درون استان و درون کشور را تثبیت کرده‌ایم و همچنان نیز این اقدامات ادامه دارند.

معاون اداره‌کل منابع طبیعی خوزستان گفت: منشا ریزگردها و گرد و غباری که اکنون کشور ما را رنج می‌دهد و 21 استان کشور را تحت تاثیر قرار داده است، در کشور همسایه ما یعنی کشور عراق است بنابراین خواهش می‌کنیم که برنامه‌ریزی و فکری شود تا کشورهای عراق، عربستان، ‌کویت و سوریه مانند ما عملیات‌های بیابان‌زدایی و تثبیت کانون‌های گرد و غبار را در عرصه‌های داخلی خود انجام دهند و ما بتوانیم از موج مهاجرت از استان خوزستان جلوگیری و منابع اقتصادی، کشاورزی و آبی خود را حفظ کنیم.

همچنین در این بازدید سعیدی‌نیا فرماندار دشت‌آزادگان اظهار کرد:‌ تا قبل از انقلاب دشت‌آزادگان یکی از مناطق کشاورزی خوزستان بود و اقتصاد این منطقه عمدتا از کشاورزی تامین می‌شد اما متاسفانه به علت خشکسالی‌های دو دهه اخیر سطح اراضی کشاورزی و محصولات کشاورزی منطقه کاهش یافته است. پدیده ریزگردها عمدتا منشا خارجی دارد و این موضوع، مشکلات ما را دو چندان کرده است.

وی افزود: بر اساس بررسی‌ها و پایش‌های انجام شده، منشا حدود 80 درصد از ریزگردها به علت نزدیکی با کشور عراق، خارج از کشور ما قرار دارند. این وضعیت به گونه‌ای بوده است که اکنون سطح زیر کشت اراضی ما به کمتر از یک‌سوم کاهش یافته است.

سعیدی‌نیا بیان کرد:‌ این وضعیت علاوه بر مشکلات زیست‌محیطی، مشکلات خاصی را برای استقرار مردم منطقه به وجود آورده است که اگر برنامه‌ریزی بین‌المللی برای مهار منشا خارجی این پدیده صورت نگیرد، مشکلات مردم افزایش خواهد یافت.


انتهای پیام/م

جلو گیری از مهاجرت در خوزستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.