به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت: شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا روز شنبه اعلام کرد یک قدم به تکمیل فروش بحثبرانگیز هواپیماهای مسافربری به یک شرکت هواپیمایی ایران نزدیکتر شده است؛ هر چند باز هم پیش از تحویل این هواپیماها نیاز است دولت آمریکا موافقت خود را در این باره اعلام کند.
این روزنامه آمریکایی نوشت: بوئینگ اعلام کرد توافقنامه نهایی فروش تا 60 فروند هواپیمای 737 مکس را با شرکت هواپیمایی آسمان امضا کرده است.
هر دو طرف پیشتر امسال اعلام کردند یادداشت تفاهمی را برای این معامله که ارزش آن میتواند تا 6 میلیارد دلار باشد، امضا کردهاند؛ هر چند خریداران معمولا از تخفیفهایی برخوردار میشوند.
وال استریت ژورنال نوشت: بوئینگ مهمترین شرکت هواپیماسازی جهان و رقیب آن شرکت ایرباس در اروپا، قراردادهای چند میلیارد دلاری با شرکتهای هواپیمایی ایران امضا کردهاند. این قراردادها پس از آن امضا شد که قدرتهای بزرگ سال گذشته بسیاری از تحریمهای اقتصادی را در ازای اعمال محدودیتهایی بر برنامه هستهای ایران لغو کردند. ایران که سالها تحریم بوده است، ناوگانی از هواپیماهای فرسوده دارد.
در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که شرکتهای اروپایی در پی لغو تحریمهای هستهای برای برقراری روابط تجاری با ایران عجله نشان میدهند، شرکتهای آمریکایی عمدتا دست نگه داشتهاند. شرکتهای آمریکایی مطمئن نیستند که آیا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که در مبارزات انتخاباتی خود از منتقدان سرسخت این توافق هستهای بود، تلاش خواهد کرد این توافق را تغییر دهد یا به شیوهای دیگر مانع از برقراری روابط تجاری نزدیکتر میشود.
منتقدانِ آسانتر شدن رابطه با ایران در کنگره، با فروش این هواپیماها مخالفت کرده و درصدد یافتن راههایی برای متوقف کردن این توافقنامهها بر آمدهاند.
بوئینگ همچنین سال گذشته یک قرار داد امضا کرد که ارزش آن پیش از تخفیف، 16 میلیارد و 600 میلیون دلار بود. بر اساس آن قرارداد، بوئینگ 80 فروند هواپیما به ایرانایر میفروشد. این شرکت آمریکایی منتظر موافقت نهایی وزارت خزانهداری آمریکا با فروش این هواپیماهاست.
بوئینگ روز شنبه اعلام کرد از «دفتر کنترل داراییهای خارجی» در وزارت خرانهداری آمریکا خواسته است با صدور مجوز موافقت کند تا این قراردادها بتوانند پیش بروند.
وال استریت ژورنال در انتها نوشت: بوئینگ اعلام کرده است همچنان به دستورالعملهای دولت آمریکا در خصوص همکاری با شرکتهای هواپیمایی ایران ادامه میدهد و اجرای همه توافقها با ایران را به موافقت دولت آمریکا مشروط کرده است. این وضع، نشانه وجود حساسیت سیاسی در مورد قراردادها با ایران است.
انتهای پیام/