به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ ثقلینی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد، گفت: رسانهها به عنوان بازوانی قوی میتوانند، در آگاهیبخشی و ارتقاء فرهنگ جامعه در حوزه منابع طبیعی و طبیعت نقش مهمی را ایفا کنند.
وی گفت: رسانهها از جمله رسانههای مجازی شامل خبرگزاریها و سایتها سهم قابل توجهی در انتقال فرهنگ صحیح حفاظت و حراست از منابع طبیعی و محیط زیست به اقشار مختلف جامعه دارند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد گفت: رسانهها با در اختیار داشتن ظرفیت جامعه هدف بالا و فراگیر میتوانند، در انتقال فرهنگ حفاظت و آموزش شیوههای صحیح چگونگی بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی فعالیت بسیار اثربخشی داشته باشند.
ثقلینی با اشاره به اینکه شهروندان بروجردی مردم طبیعت دوستی هستند، گفت: فعالان عرصه رسانه و اصحاب خبر این شهرستان نیز جزیی از این مردم هستند و به این ترتیب رویکرد مثبتی به منابع طبیعی و طبیعت دارند.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت رسانهها نباید منحصر به ارائه آمارها، گزارشها و اقدامات انجام شده باشد، گفت: یکی از اولویتها در حوزه منابع طبیعی تمرکز بر روی اهرم پیشگیری است و به این ترتیب رسانهها میتوانند، بخش قابل توجهی از فعالیت خود در این عرصه را حول محور ارائه آموزشهای پیشگیرانه با هدف جلوگیری از تخریب منابع طبیعی متمرکز کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد گفت: با توجه به نقش ۹۵ درصدی عامل انسانی در تخریب طبیعت بر این اساس اصحاب رسانه نقش و سهم بزرگی در کنترل تخریبهای ناشی از عامل انسانی دارند.
ثقلینی عنوان کرد: بر این اساس رسانهها باید با ایفای نقش بازدارندگی و تقویت فعالیت خود در حوزه آموزش و پیشگیری آن هم به منظور جلوگیری از آتشسوزی و تخریب منابع طبیعی گام برداشته و سهم مشارکتی خود را در این باره به درستی ایفا کنند.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری عامل بسیار مهمی در مدیریت بحران است، افزود: این در حالی است که معمولا این عامل مهم از سوی دستگاههای اجرایی نادیده گرفته میشود و رسانهها نیز توجه زیادی به این موضوع و مقوله ندارند، در حالی که نگاهها باید عمدتا روی حوزه پیگشیری متمرکز باشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد گفت: اطلاعرسانی، افزایش آگاهی و حذف عادتهای نادرست منجر به تخریب منابع طبیعی از سوی رسانهها منجر به بهرهبرداری پایدار و بهینه فرد منابع طبیعی به عنوان سرمایهای ملی میشود.
ثقلینی با تاکید بر اینکه نباید به دنبال مدیریت بحران آن در زمان بحران باشیم، افزود: باید پیشگیری را اولویت قرار دهیم و با استفاده بهینه از ظرفیت آگاهیبخشی و اطلاعرسانی رسانهها عزم همگانی را در حراست و صیانت از منابع طبیعی برانگیزیم.
وی در ادامه گفت: نباید فراموش کنیم که اگر موازنه و تعادل طبیعت به هم بخورد، عوامل و خشم طبیعت به خود انسان برمیگردد که بسیاری از سیلها، تخریبها کم آبیها و بحرانهای آبی ناشی از بهرهبرداری غیر اصولی و به عبارت بهتر بهرهکشیها از زمین است.
انتهای پیام/ د