به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ نقاط سفید رنگ کوچکی که در روی ناخنها به وجود میآیند، یافته بسیار شایعی در میان عموم به حساب میآید. علت آن میتواند دستکاری ناخودآگاه ناخن و حاشیههای آن توسط خود فرد در طول روز باشد یا از ضربههای خفیفی که در حین کار روزانه بر روی ناخن و بخشهای زاینده آن وارد میشود ناشی شود.
این نقاط برخلاف برخی تصورات ناصحیح اهمیت خاصی ندارد و اغلب خود به خود خوب میشود
لکههای سفید رنگ: علت آن میتواند صدمه به ماتریکس و یا کمبود روی باشد، اما زیاد مهم نبوده و به مرور زمان ناپدید میگردد.
عفونتها: میتـواند عامل آن باکتریها و یا قارچها باشند کـه در هـر دو صـورت باید به پزشک مراجعه شود.
شیارهای روی ناخن: این شیارها اغلب ارثی میـباشند، اما اگر یکباره روی ناخنها آشکار گردند علت آن میتواند ضربه، پیری، روماتیسم و یا بیماری کلیه باشد.
حفره روی ناخن: علت آن میتواند اگزما و یا ضربه باشد.
قاشقی شکل شدن ناخن: علت آن کم کاری تـیروئید، کمبود آهن و کم خونی میباشد.
شکاف در لبه ناخن: علت آن فرو بردن انگشتان به مدت زیاد در آب و همچنین لاک پاک کنها میباشند.
تردی و شکنندگی ناخنها: علت آن میـتواند فـرو بردن دست در آب داغ، اختـلال در جـریان خــون، کمبود ویتامینهای A.، c.، b۶ و نیاسین، کمـبود آهن و کلسیم و کم کاری تیروئید باشد. کم آبی بدن نیز بسیار مهم است بنابراین آب فراوان بنوشید.
ناخنهای فرو رفته در گوشت: این مشکل بیشتر در ناخنهای پا مشـاهده میگردد و علت آن کوتاه کردن نامناسب ناخنها و کفش تنگ میباشد که باعث میگردد گوشه ناخن بدرون گوشت فرو رود.
برخی بیماریها از روی ناخنها قابل تشخیص میباشند: بستر نـاخـن رنگ پریده نشانه کم خونی – بستر ناخن قرمز نشانه بیماری قلبی – ناخـنهای سفـید رنگ نشانه بیماری کبدی – ناخن ضخیم و زرد رنگ نشانه بیماری ریوی – سرخـی مختصر در ته ناخن نشانه دیابت و ناخنهای دو رنگ نیمی سفید و نیمی صورتی نشانه بیماری کلیه میباشد
با دوستانتان به اشتراک بگذارید
انتهای پیام / د