به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ برخی اوقات زنان در زندگی مشترک جملاتی را به شوهرشان میگویند که شاید در نگاه اول بیان این عبارات از سوی دلسوزی، عشق و علاقه زیاد باشد، ولی مردان با شنیدن این جملات به صورت مسلسل وار از طرف همسرشان احساس بیاعتمادی پیدا کرده و تصور میکنند که همسرشان قصد دارد پیوسته آنها را کنترل کند؛ بنابراین آشنایی با این جملات مخرب و دوری از به کار بردن آنها سبب حفظ گرمی و صمیمیت زندگی مشترک میشود.
هفت عادت مخرب در زندگی زناشویی
لاله شهیدی دکترای روانشناسی عمومی و مشاور نوجوان و خانواده در خصوص هفت عادت مخربی که از نظر ویلیام گلاسر در طولانی مدت سبب فروپاشی زندگی مشترک زوجین میشود، بیان کرد: این هفت عادت مخرب شامل عیب جویی، سرزنش کردن، غُر زدن، شکوه و گلایه، تهدید، تنبیه و دادن حق حساب یا باج برای تحت کنترل در آوردن دیگری میشود.
شوهرتان را به رگبار سوالهای تکراری نبندید
وی اظهار کرد: به طور معمول زنان در مواقعی که شوهرشان دیر به خانه میآید، با پرسیدن سوالاتی از قبیل: "چرا دیر کردی؟ " یا چرا "گوشیت را جواب ندادی؟ " وی را مورد بازجویی قرار میدهند که از نظر زن بیان اینگونه عبارات شاید عادی یا از روی نگرانی باشد، اما ممکن است شوهر وی با توجه به لحن سوال کردن همسرش احساس کند که خانم نسبت به وی بیاعتماد است یا در حقیقت زن با پرسیدن این سوالات قصد دارد شوهر خود را کنترل کند که در هر ۲ صورت مرد از شنیدن این عبارت احساس ناخوشایندی پیدا کرده و اذیت میشود.
این دکترای روانشناسی عمومی افزود: خانم باید در هنگامی که همسرش دیر کرده و اکنون وارد خانه شده به وی بگوید "من نگران شدم که شما دیر به منزل آمدی و حالا خوشحال هستم که نزد من هستی. "
برای شوهرتان مادری نکنید
شهیدی عنوان کرد: مردان وقتی از سوی همسرشان مورد بازجویی قرار میگیرند که زنان با آنها مثل مادرشان برخورد میکنند یا اینکه مرد تصور کرده که همسرش خودخواه است و قصد دارد تمام امور را تحت کنترل خود درآورد؛ بنابراین به دلیل اینکه مردان نیاز به استقلال و قدرت دارند با پرسیدن این سوالات ذکر شده احساس میکنند که قدرت و استقلال از آنها سلب شده است.
وی در خصوص نکاتی که زنان در برخورد با شوهرشان باید مدنظر قرار دهند، عنوان کرد: از نیازهای اصلی مردان داشتن احساس استقلال است، این استقلال به این معنی است که بتوانند کارهایشان را بدون نظارت و به تنهایی انجام دهند، این در حالی است که زنان گمان میکنند که اگر به همسرشان عشق و علاقه دارند باید همیشه در کنار آنها باشند.
این مشاور خانواده تاکید کرد: بسیار مشاهده شده که زنان همسرشان را از مسافرت و تفریح رفتن همراه با دوستان خود منع میکنند، ولی مردان دوست دارند که هر از گاهی بتوانند بدون همسرشان و همراه با دوستان خود به گردش بروند.
وی تصریح کرد: مردان تمایل دارند که همسرشان برای آنها همسری کند، اما برخی از زنان طوری رفتار میکنند که گویی همسرشان کودک است و زن باید پیوسته از وی مراقبت کند، در نتیجه مرد مسئولیتپذیری خود را از دست میدهد و این موضوع باعث میشود که به مرور مردان احساس استقلال خود را از دست بدهند.
شهیدی توصیه کرد: زنان باید به همسرشان اعتماد داشته باشند و سعی کرده که رضایت وی را جلب کنند و بدانند که مردان از اینکه تحت کنترل قرار بگیرند، بیزار هستند.
وی اظهار کرد: زنان باید به صحبتهای همسرشان با دقت گوش دهند، همچنین لازم است همدیگر را تشویق کرده، به یکدیگر احترام بگذارند و به هم اعتماد داشته باشند.
این دکترای روانشناسی عمومی افزود: زن و شوهر باید حامی یکدیگر بوده، قدرت پذیرش داشته باشند و با همدیگر بر سر اختلافات خود به گفت و گو بپردازند.
عاطفه مردان
شهیدی عنوان کرد: مردان فقط در محیط هایی رفتارشان مورد داوریهای اشتباه قرار نمیگیرد، واکنش روحی مستقیم نشان میدهند، برای مثال مردان ورزشکار که معمولا سمبل رقابت و قدرت فیزیکی مردانه هستند اِبایی از درد به خود پیچیدن، گریه کردن و بغل کردن بازیکنان تیم در مقابل دید همگان ندارند، زیرا رفتارشان از طرف اجتماع پذیرفته شده است.
وی با بیان اینکه غم و دردهای زندگی مردان در فضای دیگر به خود مجال بروز میدهد، افزود: بسیار مشاهده شده که مردان در روزهای تعطیل و در حین مسافرت از سردرد شکایت میکنند. زیرا مردان در حین کار قادر به نادیده گرفتن درد، غم و نگرانی خود هستند، ولی در زمان استراحت و وقتی برنامه منظم کاری ندارند، دردهای فیزیکی یا عصبی به سراغ آنها میآید.
این مشاور خانواده تاکید کرد: برای مردان بروز احساسات مثل تکه چوب دو سر آتش عمل میکند، آنها به تجربه در مییابند که اگر از درد و غم و ترس و ضعف خود بگویند نتیجه طولانی مدت مثبت نخواهد شد، در صورتی که سکوت اختیار کنند هم طرف مقابلشان خرسند نمیشود. برای همین به انکار مستقیم کل ماجرای مهر و عاطفه تن میدهند.
وی بیان کرد: تحقیقات زیادی در باره واکنش منفی زنان نسبت به رفتار مردان عاطفی وجود دارد. از مشکلات، ترس، نگرانی و دردها صحبت کردن برای مردان گران تمام میشود، چون در طولانی مدت از چشم زنان میافتند.
شهیدی گفت: پنهان کردن غم، ترس، درد و اندوه مردان را وادار میکند تا تونلهای عمیقتری در نهاد خود زده و همه مشکلاتشان را در آن دفن کنند. برای همین بسیاری از مردان، احساساتشان به یکباره مثل یک آتشفشان سر باز کرده و منفجر میشود. به عبارتی دیگر آقایان باید از کودکی مسیر و راههای ظریف تر بروز احساساتشان را بیاموزند تا بتوانند ناملایمات زندگی را از طریق جویبارهای کوچک تخلیه کنند.
وی یادآور شد: شاید بتوان این واقعیت را بیان کرد که فشار و توقع اجتماعی باعث شده که مردان احساسات انسانی را که قادر به بروز آنها هستند، انکار کرده یا در مسیرهای پر رمز و راز پنهان کنند که فشار عصبی بیشتری به مردان وارد شده و این فشارها به صورت بیماریهای جسمی مانند اختلالات قلبی و عروقی بروز پیدا میکند، بنابراین زنان باید احساسات همسرشان را درک کرده و به نیازهای شوهرشان توجه داشته باشند تا بتوانند در کنار یکدیگر با آرامش زندگی کنند.
گزارش از پگاه آقایی
انتهای پیام/