به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ؛عبدالله بهمنش با اشاره به مشاهده بیماری تب کریمه کنگو در برخی مناطق کشور اظهار داشت: این بیماری به وسیله کنه از حیوان به انسان منتقل میشود که ممکن است زمانی که دام به این بیماری مبتلا شده هیچ علائمی هم نداشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه این بیماری سبب مرگ دام نمیشود، افزود: در صورت انتقال این بیماری در بدن انسان حتی ممکن است سبب مرگ انسان شود.
وی تصریح کرد: به طور قطع ذبح دام اگر در کشتارگاههای مورد تایید وزارت بهداشت و با رعایت نکات ایمنی باشد، از انتقال بیماری تب کریمه کنگو به مردم نگرانی وجود نخواهد داشت و بدون شک تهیه گوشت از مراکز مورد تایید بهداشتی و دامپزشکی و فریزکردن گوشت قبل از مصرف در دمای فریزر به مدت سه تا چهار ساعت، ویروس تب کنگو را از بین میبرد.
بهمنش بیان کرد: تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بیاشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلو درد، دل درد و تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی از مهمترین علائم بیماری تب کریمه کنگو است.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد به اهالی روستائی و عشایری استان هشدار داد و گفت: به هیچ وجه کسانی که با دام سرو کار دارند نسبت به از بین بردن کنه با استفاده از دست اقدام نکنند و برای از بین بردن کنه حتما از سم پاشی استفاده کرده و حتیالامکان محل زندگی دام از مردم با فاصله باشد.
بهمنش خاطرنشان کرد: برای پیشگیری و مقابله با این ویروس کمیته بحران در استان تشکیل شد و چون دامپزشکی به تنهایی توان مقابله با این ویروس را ندارد خواستار همکاری دانشگاه علوم پزشکی و دادستانی برای مقابله با متخلفان هستیم.
وی اظهار داشت: رستورانها و قصابیها بین راهی حق کشتار دام را ندارند بلکه میتوانند دامهای خود را در کشتارگاه دام کشتار کنند و بعد در اختیار و مصرف مردم قرار دهند و ماشین حمل کشتارگاه دام به صورت رایگان به این مراکز خدمات ارائه میدهد.
انتهای پیام/غ