به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ نوشیدن آب باید متناسب با وزن بدن باشد و نه فقط زمانی که فرد احساس تشنگی میکند تا سطح الکترولیت خون بدن، متابولیسم، سوخت ساز و آبرسانی به اندامهای بدن انجام شود و فرد دچار مشکلاتی مانند کم آبی، افت فشار خون، سرگیجه و کاهش تمرکز نشود.
هر فرد به طور معمول باید روزانه هشت لیوان آب یا انواع مایعات بنوشد که شامل چای، قهوه، دمنوشهای گیاهی، آبمیوه و شربت است.
هرچند که کارشناسان توصیه میکنند برای جلوگیری از آسیب به کلیهها و بروز مشکلاتی مانند افزایش قند خون بهترین ماده برای نوشیدن توسط انسان آب خالص است، هرچند که میتوان از افشره هایی مانند لیموترش یا گلاب برای معطر و طعم دار کردن آب استفاده کرد.
افرادی که اضافه وزن دارند باید بیشتر از افرادی که وزن متعادل دارند آب مصرف کنند تا سوخت و ساز بدن آنها تنظیم شود، زیرا وزن زیاد باعث بالا رفتن دمای بدن میشود و فرد بیشتر احساس تشنگی میکند.
فرمول محاسبه مصرف آب به این شکل است که افراد با وزن متناسب حدود دو الی سه لیتر آب در طول روز نیاز دارند و هرچه وزن آنها بیشتر میشود به همان نسبت میزان آب مصرفی باید افزایش پیدا کند.
از جمله راههای مصرف آب برای حفظ سلامت، نوشیدن دو لیوان آب قبل از مصرف غذا است که باعث کم شدن اشتها و تناسب اندام میشود، همچنین نوشیدن آب ناشتا به هنگام صبح باعث دفع سموم از بدن و بهبود سوخت و ساز و سلامت و زیبایی پوست میشود.
افراد در ماه رمضان در دو وعده سحر و افطار باید آب مورد نیاز بدن را مصرف کنند، اما برای جلوگیری از مشکلات گوارشی ناشی از نوشیدن حجم بالای آب، روزه داران باید آب را در بازههای زمانی مختلف مصرف کنند و میتوانند برای بهبود طعم به آن لیموترش اضافه کنند.
منبع:fhfn
انتهای پیام/