معاون استاندار گلستان گفت: علاوه بر مسیر اصلی از مسیرهای فرعی نیز برای رسیدن به معدن چیان محبوس شده به سرعت آوار برداری می شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مروتی معاون استاندار گلستان در ابتدای برنامه در ارتباط تصویری درباره امداد رسانی به معدن کاران گفت:  روز چهارشنبه گذشته انفجاری در معدن زمستان یورت گلستان اتفاق افتاد، با این اتفاق افرادی در معدن محبوس شدند، عده ای هم جان خود را از دست دادند.
وی افزود: برآیند امدادرسانی از دقایق اولیه آغاز شد، جمعیت هلال احمر و نیروهای امدادی در محل حاضر شدند وامداد رسانی با شدت ادامه دارد.
 
هیچ کمبودی از لحاظ تجهیزات نداریم
 
مروتی گفت: با توجه به اینکه کار در معدن نیازمند افراد خبره و با تجربه است، در کار امداد رسانی افرادی از معدن کاران باتجربه به کمک آمدند و وضعیت پروژه را بررسی کردند. وی افزود: 68 نفر از آغاز عملیات در بیمارستان های مشهد و گنبد تحت درمان قرار گرفتند. با نصب دستگاههای تحویه در ورودی معدن سعی کردیم از شدت گاز مونوکسید کربن کم کنیم.
 
مروتی گفت: این معدن 1200 تا 1300 متر عمق دارد و انفجار در محدوده هزار و سی متری اتفاق افتاده است. تعداد افرادی که در کارگاه اولیه تخلیه ذغال بودند از معدن خارج شدند. بخشی از افراد از شدت ترکش انفجار و برخی از گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست دادند.
وی درباره آمار جانباختگان نیز گفت: تا ساعت 1:23 دقیقه بامداد امروز با خارج کردن یک نفر دیگر تعداد جانباختگان این حادثه به 22 نفر رسیده است.
 
وی افزود: تعداد اولیه در لیست های اولیه 35 نفر است که این آمار طبق لیست شیفتی است که از اطلاعات اولیه کارگاه بدست آمده است اما امار دقیقی نداریم.
 
 مروتی درباره نزدیک شدن به افراد حبس شده در معدن گفت: شدت گاز مونوکسید کربن بسیار بالا بود، در داخل تونل اصلی حدود 700 تا 1000 (ppm)گازمتان داشتیم. درحال حاضر اطلاعات دقیقی نمی توان داد بحرحال گاز مونوکسید کبربن گاز کشنده ای است.
 
معاون استاندار گلستان گفت: همه چیز در قالب حدس و گمان است، دسترسی به جایگاهی که لوکوموتیو قرار دارد، نداریم و به طور یقین نمی توانیم علت اصلی حادثه را بگوییم اما مجموعه عوامل می تواند دست به دست هم دهد تا حادثه روی دهد و عامل انسانی را نیز می توان در مجموعه عوامل موثر در حادثه قرارر داد.
 
هیچ کمبودی از لحاظ تجهیزات نداریم 
 
وی گفت: کار بسیار دشوار است، اگر تونلی که به قسمت انتهایی وصل می شود، قابلیت بازگشایی داشته باشد زودتر به نتیجه می رسیم.
مروتی افزود: امکان یکباره برداشتن آوار وجود ندارد، در حال کانال زدن هستیم و اگر به قطعیت برسیم که در تونل دوم کسی نیست کار آوار برداری آغاز می شود.

 مظفری رئیس مرکز حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت کار گفت: بعضی از اعضای گروه های امدادی در حادثه معدن هم دچار سانحه شده‌اند و برای پیدا کردن کارگران محبوس شده، اقداماتی صورت گرفته است.

مظفری گفت: تیم های امدادی از معادن ذغالسنگ در سطح کشور برای امدادرسانی به آذرشهر اعزام شدند و حدود 10 گروه امداد و نجات در حال خدمات رسانی هستند.

وی درباره علت حادثه گفت: استفاده از باطری برای روشن کردن لکوموتیو در داخل معدن و  در مورد وجود گاز هم مطالبی بیان شده که البته تاریخچه معدن حاکی از عاری بودن معدن از گاز متان است ولی احتمال دارد در لایه های ذغال،گاز باشد اما با توجه به آتش زا بودن ذغالسنگ، ممکن است جرقه ناشی از باطری به باطری کردن، باعث انفجار شده باشد.

رئیس مرکز حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت کار گفت: دستگاه های گاز سنج در داخل تولید نمی شوند و استاندارد بین المللی هستند و این دستگاه ها حافظه دار هستند و قابلیت بازبینی دارند.
 
مظفری درباره اینکه افرادی که جان خود را از دست دادند مشمول مستمری می شوند، گفت:  فردا و پس فردا احکام این عزیزان صادر خواهد شد و هزینه درمانی تمام حادثه دیدگانی که در بیمارستان های تامین اجتماعی بستری هستند، به حساب تامین اجتماعی خواهد بود وهزینه های تدفین فوت شدگان این حادثه هم پرداخت خواهد شد. همچنین معدن کاران این معدن هم تا شروع مجدد فعالیت تحت پوشش بیمه بیکاری قرار خواهند گرفت.

مظفری همچنین از تشکیل کمیته حقیقت یاب با مشارکت نمایندگان وزارتخانه های صنعت، کار، سازمان نظام مهندسی معدن و دستگاه های مرتبط،خبر داد و افزود: قطعا باید علل حادثه بازبینی شود و فرایند آن انجام شود و اکنون برای اعلام نظر زود است.

نادعلی اسماعیلی دهج رئیس سازمان نظام مهندسی معدن دیگر مهمان برنامه گفت" این معدن در آذر ماه سال 95 ارزیابی ریسک شده است و از صد نمره 68 گرفته است، گاز متان نیز در این معدن زیر یک درصد ثبت  بوده و نمره قبولی گرفته و جز معادن کم ریسک شناخته شده است.
 

هیچ کمبودی از لحاظ تجهیزات نداریم
 
 
وی گفت: یک روز قبل از انفجار، انفجاری برای استخراج انجام شده است و این نشان می دهد که معدن گازخیز نبوده است. ساعت یازده همان روز درست نیم ساعت قبل از حادثه از معدن بازدید به عمل آمده است و میزان گاز متان زیر یک درصد بوده  و هیچ اخطاری هم از لحاظ ایمنی به مسئولین داده نشده است. لازم به ذکر است که در سال گذشته نیز وزارت صنعت و معدن وسایل ایمنی را خریداری کرده و  در اختیار معدن قرار داده است.
 
اسماعیلی در ادامه گفت: در کمیته حقیقت یاب قرار است علت حادثه تا پایان هفته مشخص شود. وی گفت: لوکوموتیوی در معدن خاموش می شود، مامور معدن اطلاع می دهد اما اجازه استفاده از دستگاه استارتر داده نشده ولی مامور معدن دستگاه را از انبار تحویل گرفته و اینگونه به نظر می رسد که زمان استارت زدن انفجار صورت گرفته است اما بهتر این بود که لوکوموتیو اول از معدن خارج می شد بعد درباره روشن کردن آن اقدام می کردند.
 
وی گفت: وقتی ماده معدنی وارد لوله های می شده و زمانی که استارت زده شده ریزگردهای موجود موجب جرقه زده شده است.
اسماعیلی در ادامه گفت: مسئولین ایمنی استان بسیار عالی کارکردند که جای تشکر دارد، ده اکیپ هم به دستور وزارت صنعت و معدن عازم منطقه شدند که به خوبی عمل کرده اند.
 
 
 
 
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.