پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی در تیتر امشب از زوایای مختلف به نقاط قوت و ضعف طرح سهام عدالت پرداختند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور در برنامه تیتر امشب گفت: از 10 سال گذشته جز سود اندک مردم از این سهام عدالت هیچ خیری ندیدند.
 
پور ابراهیمی گفت: یکی از حقوق دارندگان سهام این است که می تواند در انتخاب مسئولین هیئت مدیره شرکت های سهام  عدالت سهیم باشند. او افزود: اعضا هیئت مدیره 60 شرکت جزء سهام عدالت باید به انتخاب دارندگان سهام باشند و ادعای حق از حقوق سهامداران است.
 
سایه روشن سهام عدالت 
 
پور ابراهیمی گفت: دو میلیون نفر از صاحب سهام عدالت فوت شده اند سود یک میلیونی آنها چه می شود. پایان سال 95 پایان وعده 10 ساله دولت است و دولت در سال 96 باید سود توزیع کند.
 
پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: 3600 میلیارد تومان عایدی سهام عدالت است که 50 درصد آن برای مردم و نیم دیگر برای دولت است که با تقسیم سود سال و ماه، بطور میانگین در سال 36 هزار تومان و ماهیانه 3 هزار تومان به اندازه دو تا نان سنگک به سهامداران بیشتر نمی رسد.
 
او افزود: در اول همین اسفند ماه دولت شرکت های سود ده را از جزء 60 شرکت سهام عدالت خارج کرد و شرکت های دیگری را جایگزین کرد که مطالبات مردم باید در قالب طرح یا لایحه باید ارائه شود.
 
پورابراهیمی گفت: بعضی از وزرا باید پاسخگوی این اتفاقات توزیع سهام عدالت باشند که چرا بدون اجازه سهام دار 7 شرکت پالایشگاهی از لیست شرکت های سود ده خارج شود؟
 
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه موتور محرک اقتصاد در دنیا تجمیع منابع است گفت: سود حاصله به کدام حساب واریز می شود؟ اگر دولت جوانب را پیش بینی نکند نمی تواند جوابگویی مردم باشد.
 
پورابراهیمی گفت: ساختار توزیع سهام عدالت اشتباه است عملا سودی دست مردم نمی رسد. وی افزود: هر اقدامی که دولت در تصمیمات هیئت وزیران می گیرد باید مردم آزاد سازی و توزیع سهان عدالت را ببینند.
 
وی گفت: جمع بندی کمیسون اقتصادی مجلس پس از صحبت های وزیر صورت خواهد گرفت و کمیسیون تطبیق نتیجه محاسبات سود و زیان سعام داران را مشخص خواهد کرد.
 
 پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی دیگر مهمان برنامه تیتر امشب گفت: تعداد کل مشمولانی که ثبت نام قطعی کردند 49 میلیون و 226 هزار و 193 نفر است و حدود 2 میلیون نفر از دنیا رفته اند و وراث آنها باید حضوری مراجعه کنند و صورت حساب را دریافت کنند.
 
او افزود: در حال حاضر حدود 47 میلیون و 500 هزار نفر در قید حیات هستند که می توانند وارد سامانه سهام عدالت به نشانی  www.samanese.ir که امروز ششمین روز رونمایی آن را پشت سر گذاشتیم و مشمولان با رقم یکان کد ملی خود وارد این سامانه شوند و صورتحساب خود را مشاهده کنند.
 
سایه روشن سهام عدالت
 
پوری حسینی با شاره به بازدید مشمولان سود سهام عدالت از این سامانه گفت: تا امروز 22 میلیون نفر وارد سامانه شدند و وضعیت خودشان و سود تعلق گرفته به خودشان را مشاهده کردند که خود یک رکورد جهانی به حساب می آید و علاوه بر این در مدت دو هفته گذشته 300 هزار تماس با تلفن گویای سازمان خصوصی سازی به شماره 83338 گرفته شد و کارشناسان به سوالات مردمی پاسخ دادند.
 
او گفت: اتفاقی که افتاده این است که به مشمولان سهام عدالت بعد از 10 سال گفته شد که چه مقدار سود به آنها تعلق گرفته است که برای افراد مختلف متفاوت است و برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی این رقم 1 میلیون تومان و برای دیگر افراد 530 هزار تومان است.
 
او افزود: 60 شرکت سرمایه پذیر داریم که از یک درصد تا 90 درصد به سبد سهام عدالت اختصاص یافته است و نکته مهم اینکه در حال حاضر سهم هیچ شرکتی متعلق به هیچ یک از مشمولان نیست.
 
پوری حسینی با شاره به نحوه توزیع سود سهام عدالت گفت: توزیع سود تا پایان سال 94 که پایان 10 ساله بود دریافت می شد و به حساب خزانه واریز می شد اما بعد از اتمام 10 ساله باید به اطلاع مردم می رسید که این کار انجام شد و سود سال 94 در سال 95 و سود سال 95 در سال 96 واریز می شود و به برگزاری مجمع شرکت ها برمی گردد.
 
او افزود: کمترین سود در طول 3 سال گذشته 4 هزار میلیارد و بیشترین سود 7 هزار میلیارد بوده است که بین 49 میلیون نفر تقسیم می شود و حدود 90 هزار تومان سهم هر نفر خواهد بود.
 
پوری حسینی گفت: تا امروز هیچ برگه سهمی بین مشمولان توزیع نشده است و آنها اجازه خرید و فروش را تا زمان تعیین شرکت های واسط ندارند همچنین ما اجازه برای ثبت نام جدید نداریم و بعد از تعیین تکلیف این عزیزان به جامانده ها خواهیم پرداخت.
 
او افزود: اگر امروز سهام را آزاد می کردیم و به مردم می دادیم مشخص نبود سهام کدام شرکت را به مردم می دادیم اما قطعا باید به صورت استانی سهام واگذار می شد که شرکت های استانی قابلیت واگذاری سهام را نداشتند و این مسائل از حوزه اختیارات سازمان خصوصی
سازی خارج است.
 
پوری حسینی گفت: از دو سال گذشته مقدمات واگذاری شرکت های سرمایه گذاری استانی به شرکت های واسط را تهیه کردیم و به دستگاهها و وزارت خانه ها مراجعه کردیم ولی تا به امروز تبدیل به قانون نشده است و این خود جای سوال است.
 
او افزود: ما تمام تلاشمان را می کنیم تا 100 درصد قانون را درست اجرا کنیم و زمانی که این سود بعد از 10 سال به مردم تعلق دارد ما راه را باز کردیم و میزان سود تعلق گرفته  را در گام نخست به آنها اطلاع دادیم و باید دولت و مجلس با کمک یکدیگر به بخش های مقفول مانده سهام عدالت بپردازند.
 
پوری حسینی با اشاره به پیمودن بخشی از راه دراز اجرای سهام عدالت گفت: ما این را قبول داریم که هنوز بخش مهمی از راه پیموده نشده است اما مهم این بود که مردم بدانند دولت نسبت به این موضوع بی تفاوت نیست.
 
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
 
انتهای پیام/،
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۶ ۲۳ اسفند ۱۳۹۵
این سهام به چه دردی برا مردم میخورد که بعداز ده سال طرف میمیرد وهیچی عایدش نمیشود؟!!! این برگه های سهام قابل خرید فروش نباشد ارزش ندارد ضمنأ این سهام وسودآن برا مدیران ودولت خیلی عالی میباشد !!!