به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛
پیام محبی رییس جامعه دامپزشکان ایران در همایش روز جهانی دامپزشکی2017 که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: مردم نمی دانند با مصرف لبنیات سنتی در حقیقت محصولات حاوی آنتی بیوتیک، فلزات سنگین، افلاتوکسین و عوامل بیماریزای تب مالت و سل را به بدن خود وارد می کنند.
وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی متولی کنترل و نظارت بر بهداشت فراورده های خام دامی است.
به گفته وی، دولت نیز باید در سازمان پدافندغیرعامل برای جلوگیری از این مشکلات به کاهش واحدهای لبنیات سنتی از طریق سازمان دامپزشکی دست بزند.
رئیس جامعه دامپزشکان ایران تاکید کرد هیچ نوع روغن پالم در شیر وجود نداشته و ندارد و گفت: در گذشته فقط برای تولید ماستهای پرچرب و بستنی از پالم استفاده می شد و استفاده از این روغن برای عرضه شیر پاستوریزه در بازار مصرف توجیه اقتصادی ندارد.
محبی افزود: برای استفاده از روغن پالم در شیر باید ابتدا چربی آن را جدا و به جای آن از پالم استفاده کرد که این حرکت هزینه های زیادی دربردارد.
وی سخنان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره وجود روغن پالم در شیر خام صنایع را غیرمنطقی دانست و افزود: نتیجه این صحبت ها باعث شد مصرف شیر و فرآوردههای لبنی بهداشتی در کشور کم شود و مردم به سمت مصرف لبنیات سنتی بروند.
به گفته وی، براساس آمارهای وزارت بهداشت سرانه مصرف شیر به کمتر از 40 کیلوگرم رسیده، در حالی که میانگین سرانه مصرف جهانی شیر 160 کیلوگرم و در کشورهای پیشرفته بالای ٣٠٠ کیلوگرم است.
محبی این روند مصرف را برای کشور ما نگران کننده دانست و افزود: این امر می تواند پوکی استخوان ٩٠ درصدی را برای خانوارها به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: ایران در مصرف آنتیبیوتیکها سهم بسیار بالایی دارد که این امر ممکن است خطرها و مشکلاتی را برای سلامت مردم ایجاد کند.
شهرداری جایگاه کمی برای ذبح بهداشتی دام دارد
وی درباره رعایت بهداشت در ذبح شرعی دام در محیط های شهری گفت: فرهنگ قربانی کردن دام در کشور ما وجود دارد و امری بسیار پسندیده است، زیرا باعث می شود افراد بخشی از دارایی خود را به نیازمندان بدهند اما باید توجه کرد به موضوع قربانی کردن در محیط های بهداشتی کمتر توجه شده است.
رئیس جامعه دامپزشکان کشور افزود: شهرداری تهران به موضوع ذبح بهداشتی دام در محیط های شهری توجه لازم را نداشته است، به طوری که اکنون بخش زیادی از مردم برای نذورات خود دام را در معابر شهری ذبح می کنند که ناشی از کم بودن تعداد مراکز عرضه و ذبح بهداشتی دام است.
محبی گفت: بیماریهایی مانند تب کریمه کنگو از طریق رعایت نکردن ضوابط بهداشتی دام در محیط های شهری منتقل می شود و با یک دام ممکن است افراد زیادی آلوده شوند.
ویروس آنفلوانزای پرندگان بی اجازه وارد می شود
رییس جامعه دامپزشکان کشور اظهارداشت : ویروس برای ورود به کشور روادید و پاسپورت نمی گیرد! ما نمیتوانیم جلو ورود پرندگان مهاجر را که مانند بمب افکن آلودگی میکروبی خود را به دیگر کشورها می آورند، بگیریم.
به گفته وی، این موضوع باید مدیریت شود تا خسارت کمتری در مواردی مانند آنفولانزای پرندگان به بخش کشاورزی کشور وارد شود.
وی تاکید کرد باید در تجویز دارو دقت بیشتری شود و گفت: در مواردی دیده شده است پزشکان و دامپزشکان کشور داروهای مورد نظر مراجعه کنندگان و تولیدکنندگان را تجویز می کنند.
قوانین حمایتی برای حیوانات خانگی
این مسئول تصریح کرد: برای حفظ حقوق شهری حیوانات و کاهش انتقال بیماری ها باید قوانین حمایتی داشته باشیم.
به گفته وی، اکنون در حقوق و نگهداری حیوانات مشکل داریم و سازمان دامپزشکی، شهرداری ها شورای شهر، محیط زیست و مردم در این امر ذینفع هستند.
وی گفت: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان نگران کننده تر از بیماری های مشترک انسان به انسان نیست.
قطع وابستگی مالی مسولان فنی هنوز اجرا نشده است
رییس جامعه دامپزشکان ایران با اشاره به اینکه سازمان نظام دامپزشکی ایران استقلال لازم را برای صدور پروانه دامپزشکان ندارد، گفت: براساس ماده ١٩ قانون باید در بحث نظارت های دامپزشکی قطع وابستگی مالی مسئولان فنی در کارخانجات و واحدهای تولیدی اجرایی می شد که تاکنون عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: ٩ سال قبل انتخابات رییس سازمان نظام دامپزشکی انجام شد؛ در حالی که باید هر چهار سال تکرار شود اما روند آن پارسال توسط دیوان عدالت به دلیل نقص آیین نامه ای و اعتراض برخی افراد متوقف شد.
وی یادآوری کرد بیش از 75 تا 100 درصد انتخابات نظام دامپزشکی توسط دولتی ها صورت می گیرد، سه نفر توسط شورای مرکزی انتخاب و به وزیر جهاد کشاورزی معرفی می شوند که وی طبق صلاحدید یک نفر را انتخاب می کند که این یعنی وزیر حق وتو دارد.
وی معتقد است: سازمان نظام دامپزشکی باید یک سازمان مستقل باشد نه اینکه دولت برای آن تعیین تکلیف کند.
انتهای پیام/
شما مسئولین یک مشت دروغگو هستید
بیخیال
ما که هرچی میخوریم مشخص نیست چیه پس دیگه این و بخور اون و نخور بیفایده هستش.
الآن مرغ
خیار
شیر
پنیر
رب
ماست
آبلیمو
انواع روغن ها
سوسیس
کالباس
گوشت
میوه ها
برنج
و هزاران هزار مورد دیگه.......................
مردم ما میدونن چی درسته اگر جایی هم اتفاقی افتاد کار خود کارخانه داران جهت ضربه زدن به گاوداران است.
ایشان نماینده کارخانجات هستند
اگر لبنیات سنتی اینقدر ضرر داره چرا پدربزرگ من 100 سال زندگی کرد یا خیلی های دیگه
ایشان باید برای حرفشان دلیل منطقی بیاورد
من حداقل میدونم تو لبنیات صنعتی از وایتکس استفاده میشه
دوستانم داخل کارخانه لبتیات کار میکنند خودشان از آن شیر استفاده نمیکنند
بالاخره روغن پالم یا تب مالت؟
یا فشار کارخانه دارها که سود کمتری گیرشون میاد؟
نمیدونم چرا قدیمیا میخوردن چیزیشون نمیشده ولی امروزی بیمار میشن!
آقایون کساییکه شرکتی بودن و در وزارت جهاد کشاورزی کد کارمندی گرفتن و باقرارداد کارگری مشغولند ۶ ساله هیچ ارتقا قراردادی پیدا نکردن.تکلیف چیه
سوما دامدار داره تولید میکنه ۱۲۰۰ تومن کارخانه تحویل نمیگیره بماند.پولشو اگه شیرشو تحویل بگیره چند ماه بعد میده بماند.سازمان حمایت مصرف کننده شده سازمان ضد مصرف کننده بماند من جای دامداریها بودم به خدا تعطیل میکردم
اتفاقا در لبنياتي سنتي به خاطر اينكه مشتريان محلي و آشنا دارند و ديگر بخاطر رقابتي كه بين آنها وجود دارد و همينطور مصرف نسبتاً پايين شير چنين اتفاقاتي نمي افتد مگر كساني كه تازه وارد اين حرفه شدن و از تجربه كافي برخوردار نيستن كه در اين مورد حتي كساني كه تازه وارد اين حرفه شدن و بصورت صنعتي فعاليت ميكنن وجود دارد در كل فقط به فقط كساني در كارشان خيانت ميكنن كه از فرهنگ خوب و درستي برخوردار نيستن و براي رسيدن به منفعت خودشان دست به هر عمل زشت و خبيثي ميزنن و اصلا ربطي به توليد سنتي و يا صنعتي ندارد بعنوان مثال فرض كنيد يك نفر قاچاق فروش مواد مخدر با سرمايه نجسش كارخانه اي افتتاح كند حال ميتوان از اين شخص توقع درست كار كردن و نان حلال درآوردن داشت قاطعانه ميتوان گفت نه فرقي نميكند طرف كارخانه مواد خوراكي داشته باشد يا مثلا توليد لوازم يدكي اتومبيل
پس واقعا اگر بدنبال رفع مشكل هستين بايد فرهنگ سازي كنيد و براي دادن مجوز به فردي مخصوصا توليداتي كه با جان و سلامتي مردم ربط دارد ابتداء ببينيد آن شخص آيا از فرهنگ درستي برخوردار بوده بقول معروف سر سفره پدرش نان خورده و بزرگ شده
بنابراين نبايد به كساني كه ساليان سال در اين شغل فعاليت داشته و مشتريانش از كسبش راضي هستن را دچار مشكلات بي اساس كرد
لبنیات سنتی اگه وایتکس داشت که زود فاسد نمی شد!
والا ابا اجداد ما 100سال90سال80سال عمر کردن و الان هم در روستاها به همین شکل هست و بدن سالم و دندان سالم و قلب سالم و بدون پوکی استخوان
همیشه هم از شیر و لبنیات سنتی استفاده میکنن و قبلا هم استفاده میکردن
حالا نسل جدید که معلوم نیست این شرکت ها چی به خورد ماها میدن که تقریبا جای سالمی در بدن نداریم و هر روز یک مریضی
شیرهایی که معلوم نیست تو شرکت ها و کارخانه ها چی سرشون میاد و وارد بازار میشه و ادم فقط وقتی میتونه بفهمه چه محصولات بی خودی هستش که شیر و پنیر و دوغ سنتی و واقعی رو خورده باشه
ک
بروید از جمع آوری کنندگان شیر بپرسيد
اونوقت چیزایی که معلوم نیست توکارخونه ها چه بلایی سرش میارن که الان این همه سرطان وبیماری های عجیب غریب زیاد شده رو بخوریم،فقط بخاطر اینکه وزارت بهداشت تاییدش کرده
واقعاکه
لبنیات سنتی سگش می ارزه به این کارخونه ایا که پر از پالمه
٤ سال پيش يكي از كارمنداي پگاه ب ما گفت توي شير وايتكس ميريزن ك توي حمل ونقل فاسد نشه.