به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزارت امور خارجهی بریتانیا، اخیرا با حملهی سایبری پیچیده و قدرتمندی، هدف قرار گرفته است. بسیاری از رسانهها و مسئولان، روسیه را حامی اصلی گروه هکری مهاجم میدانند.
اف سکیور (F-Secure)، یکی از موسسات فعال در حوزهی امنیت سایبری، در مورد نحوهی نفوذ، عنوان کرد: «فایلهای آلوده، حاوی برنامههای پنهانی بودهاند که کنترل کامل سیستم قربانی را به دست مهاجم میداده است. هدف از عملیات یاد شده، به احتمال قوی جمعآوری اطلاعات در مورد سیاستهای روابط خارجی و امنیتی بوده است. دادههای کارکنان ارگانهای نظامی و مقامات برجستهی کشورهای اروپای شرقی نیز، در میان اسناد به سرقت رفته، به چشم میخورد.»
یکی از متخصصان مسئول بررسی حمله، در گفتگو با بی بی سی، به انطباق دو آیپی آدرس استفاده شده از سوی هکرها، با موارد استفاده شده در جریان حمله به انتخابات آمریکا، اشاره کرد و این امر را مبین وجود ارتباط میان این دو حملهی سایبری دانست. به عبارت دیگر، روسیه طی وقایع انتخابات ایالات متحده، متهم اصلی اعلام شد. در هک اخیر نیز، انگشت اتهام، به سوی مسکو نشانه رفته است.
با وجود توفیق نسبی هکرها در نفوذ به سیستمهای این وزارتخانه، طبق اعلام رسمی نهاد یاد شده، اطلاعات حیاتی در سیستمهای آلوده ذخیره نشده بوده اند. از همین روی، میتوان نتیجه گرفت که این حملهی سایبری، گرچه با موفقیت صورت گرفته است، اما نتوانسته است به اهداف خود، دست یابد.
منبع: سایبربان