مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو در خصوص وجود جوهر قند و موادی موسوم به «بلانکیت» در نان‌های عرضه شده به مردم توضیح داد.

بهروز جنّت مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی، آرایش و بهداشتی سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه بسیاری از خبازها اصلا‌ نمی‌دانند بلانکیت‌ چیست، گفت: هر نوع سفید‌کننده‌ای را که در صنعتی استفاده شود به آن اصطلاحا «بلانچ‌ کردن» می‌گویند.
 
وی با اشاره به اینکه برخی به اشتباه از این اصطلاح استفاده کردند، ادامه داد: استفاده از بلانکیت‌ها با کنترل در صنایع غذایی انجام شده و حتی در مواردی مجاز است.
 
مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو بلانچ کردن به معنای سفید کردن را یکی از فرآیندهای صنایع غذایی معرفی کرد و افزود: در بلانچ کردن جلوی عملکرد آنزیم‌های قهوه‌ای کننده در مواد غذایی گرفته می‌شود و در برخی صنایع مانند آب میوه‌ها بلانچ کردن با روش‌هایی مانند بالا بردن حرارت و دما انجام شده و این کار مجاز است.
 
جنّت با اشاره به جوهر قند و استفاده آن در نان گفت: در صنایع قند از ماده‌ای برای رنگ‌زدایی استفاده می شود که به آن جوهر قند می‌گویند. برخی افراد بعضی اصطلاحات را به اشتباه استفاده کرده و عوام مردم نیز بدون آنکه از این اصطلاح آگاهی داشته باشند از آن استفاده می‌کنند، اصطلاح استفاده کردن از جوهر قند در تولید نان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
 
وی عنوان کرد: یکی از مشکلات ما در کشور این است که افراد غیر متخصص در مورد کارهای تخصصی اظهار نظر می‌کنند و بعضی مواقع خوبی یا بدی آن را با اغراق بیان می‌کنند.
 
مدیر کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه آیا از جوهر قند یا بلانکیت در نان ها استفاده می شود، اظهار داشت: در صنایع نان به دلیل اینکه بسیاری بهبود دهنده‌های تولید داخلی و خارجی وجود دارند که استفاده از آنها مجاز بوده موجب شده تا مصرف جوهر قند در نان بسیار ناچیز باشد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار