جهانگیری در نخستین همایش ملی صبر:
جهانگیری در نخستین همایش ملی صبر:
به گزارش
حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ برنامه توسعهای و هیچ تحول اقتصادی بدون وجود فرهنگ مدارا و صبر قابل تحقق و اجرا نیست، گفت: در جامعه بد بین و بدگمان که صبر و گذشت وجود نداشته باشد، این جامعه توان حل مشکلات را پیدا نمیکند و توان آن به فرسایش میرود.
اسحاق جهانگیری ظهر امروز (سه شنبه) در نخستین همایش ملی صبر که در سالن اجلاس سران برگزار شد، ابتکار عمل قوه قضاییه و به ویژه معاونت فرهنگی دستگاه قضایی را در برگزاری همایش ملی صبر تمجید کرد و افزود: امیدوارم این همایش که برای ترویج فرهنگ صلح، بخشایش و رضایت برگزار شده با آثار و برکات مثبتی در جامعه همراه باشد.
معاون اول رییس جمهور موضوع همایش را موضوعی بسیار پراهمیت برای کشور و بخصوص در شرایط فعلی جامعه دانست و گفت: اگر مولفههای صلح، بخشایش و رضایت در جامعه تحقق یابد، میتواند از بسیاری از مشکلات اجتماعی جلوگیری کند.
وی افزود: در دین مبین اسلام نیز بر موضوعات رضایت، بخشش، عفو و گذشت به عنوان موضوعاتی کلیدی برای زندگی اجتماعی انسانها تاکید شده است و فقدان روحیه بخشش و گذشت میتواند آسیبهای جدی به سلامت و روان جامعه وارد کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه در سال جاری چهار جلسه در حضور مقام معظم رهبری در خصوص مسائل و آسیبهای اجتماعی برگزار شده است، گفت: در این جلسات که با حضور سران قوای سه گانه و مسئولین عالی رتبه کشور برگزار شده بر این نکته تاکید شده است که برای حل آسیبهای اجتماعی باید همه قوا و ارکان نظام بسیج شوند و راهکارهای علمی و دقیق پیدا کنند.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: هرچه پیش میرویم با موانع و چالشهای متعدد روبرو میشویم و باید توجه داشته باشیم که حل این موانع با توجه هرچه بیشتر به مفاهیم صبر، عفو و اصلاح ذات البین میسر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه مفاهیمی همانند صبر، عفو و اصلاح ذات البین باید به گفتمان غالب و مسلط جامعه تبدیل شود، اظهار داشت: نه حکومت، نه جامعه و نه هیچ جریان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از سوء تفاهم و سوء رفتار سود نمیبرد.
جهانگیری اضافه کرد: پیش نیاز هر برنامه دقیق و تحول اقتصادی وجود فرهنگ مدارا و صبر است چرا که در غیر اینصورت اجرای برنامههای توسعهای دشوار و حتی ناممکن میشود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه هرگاه سرمایههای اجتماعی کمرنگ شوند، همبستگی، اعتماد، مشارکت و امید به آینده در میان شهروندان و نهادهای مدنی کاهش پیدا میکند، خاطر نشان کرد: افزایش سرمایههای اجتماعی میتواند تاثیر تعیین کنندهای در توسعه کشور داشته باشد و این نتیجهای است که پژوهشگران داخلی و بین المللی بر آن تاکید دارند.
وی راه بالا بردن سرمایههای اجتماعی را توجه به اخلاق در قالب رفتارهای فردی و جمعی دانست و گفت: اگر انگیزهها و مکارم اخلاقی در جامعه تبدیل به گفتمان شود میتواند از زوال سرمایههای اجتماعی پیشگیری کند.
جهانگیری تصریح کرد: نه تنها در فرهنگ آشکار بلکه در فرهنگ پنهان جامعه نیز باید تحمل به جای خشونت، محبت به جای کینه و بخشش به جای انتقام جایگزین شود که این کار قطعاً کاری بزرگ و پردامنه است که تحقق آن مشارکت همگان و همراهی همه افراد در سطوح مختلف را میطلبد و باید یاد بگیریم که همدیگر را تحمل کنیم و با هم کار کنیم.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه صبر، مدارا و عفو فقط وجه سلبی ندارد و از وجه مثبت هم برخوردار است، گفت: گاهی تصور میشود که مدارا و صبر فقط کاری سلبی است، اما در حقیقت صبر نیز همانند مقاومت مؤلفهای محدود کننده نیست بلکه گشایش است و فرصتی برای توسعه، پیشرفت و حل مسائل و مشکلات ایجاد میکند.
وی افزود: درباره اقتصاد مقاومتی نیز عدهای تصور میکنند که اقتصاد مقاومتی اقتصادی انزوا طلب است که میخواهد به دور خود دیوار بکشد تا از سختیها به دور باشد، اما اقتصاد مقاومتی در حقیقت ایجاد فرصتهای بهتر و گشایشهای جدید با تکیه بر ظرفیتهای درونی جامعه است تا زمینه توسعه بهتر و بهبود زندگی و رفاه مردم را مهیا سازد.
جهانگیری افزود: همانگونه که برای تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند گفتمان سازی هستیم، صبر و بخشش نیز زمانی در جامعه محقق میشود که به گفتمان غالب در کشور تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با ابراز تأسف از اینکه خشونت و نزاعهای طایفهای در برخی مناطق کشور به مسائل بغرنج تبدیل شده است، گفت: اخیراً درگیری مسلحانهای در یکی از استانهای کشور میان دو طایفه به وجود آمد که هدف آن انتقام جویی بوده است. برای اصلاح این وضعیت نیازمند کارهای بزرگ هستیم و امیدوارم دانشگاه ها، نخبگان، صاحب نظران و حوزههای علمیه به صحنه بیایند تا فرهنگ صبر و بخشش در کشور ترویج پیدا کند و دولت نیز از قوه قضاییه در این راستا حمایت و همکاریهای لازم را انجام خواهد داد.
در این مراسم معاون اول قوه قضاییه هم با بیان اینکه صلح، سازش و رضایت چیزی نیست که در زمان خاص و در میان جامعه و اقشار خاص دارای ارزش باشد، گفت: صلح در همه زمانها و در همه جوامع بشری مورد نیاز بوده و از ارزش برخوردار است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: در دین اسلام به موضوع صلح و سازش اهمیت فراوانی داده شده و در سورههای مختلف قرآن نیز به موضوع صلح پرداخته شده است چرا که صلح زمینه را برای تعالی، رشد و کمال خانواده فراهم میکند.
در این مراسم همچنین با حضور معاون اول رییس جمهور از بانیان رضایت، کسانی که از قصاص چشم پوشی کرده اند و قضات فعال در حوزه صلح و سازش قدردانی شد.
انتهای پیام/