عربستان از طریق یک موسسه در آمریکا تلاش می‌کند با سوء استفاده از کهنه سربازان، قانون شکایت از حامیان خارجی تروریسم را لغو کند.

«اقدام کثیف سعودی‌ها» برای تضعیف قانون جاستا با سوء استفاده از کهنه‌سربازان آمریکایی
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک پست در مطلبی نوشت: افراد وابسته به دولت عربستان تلاش کرده‌اند با فریب دادن و استفاده ابزاری از کهنه سربازان آمریکایی، موجب تضعیف قانون جدیدی شوند که شکایت خانواده‌های قربانیان حملات یازده سپتامبر از ریاض به سبب دست داشتن در این حملات را تسهیل می‌کند.

روزنامه آمریکایی «نیویورک پست» در پایگاه اینترنتی خود نوشت: این افراد برای پیشبرد هدف خود، از کهنه سربازان آمریکایی سوء استفاده می کنند.

«تیموتی کرد»، گروهبان یگان تفنگداران دریایی که در عراق خدمت کرده است، در این باره گفت: «من در پی حملات یازده سپتامبر، به تفنگداران دریایی ملحق شدم. اینکه افرادی که من برای جنگ با آنها به تفنگداران دریایی ملحق شدم بخواهند به من شام و ناهار رایگان بدهند، مشمئزکننده است.»

بر اساس این گزارش، عربستانی‌ها به کهنه‌سربازان آمریکایی پیشنهاد داده‌اند برای تعطیلاتی که همه هزینه‌های آن از قبل پرداخت شده است، به هتل مجلل و جدید ترامپ نزدیک کاخ سفید بروند و به اعمال فشار بر نمایندگان کنگره برای اصطلاح «قانون اجرای عدالت در مورد حامیان خارجی تروریسم» موسوم به "جاستا" بپردازند.

با وجود این، موسسه سازمان‌دهنده این سفرها، به کهنه سربازان اعلام نمی‌کند که دولت عربستان از طریق حدود 75 مامور که در سراسر آمریکا برای مخالفت با این قانون اجیر شده‌اند، هزینه این سفرها را تامین می کند.

کهنه سربازان آمریکایی از این شکایت دارند که نه تنها گمراه شده‌اند؛ بلکه به آنها دروغ گفته شده است. یکی از سازمان‌دهندگان، اخیرا در جریان یک سفر، دست داشتن عربستان در حمایت از آن سفر را رد کرده بود آنهم در حالی که بررسی ها نشان می دهد آن سازمان دهنده سفر، قرار دادی 100 هزار دلاری با سعودی ها دارد و یک عامل خارجی ثبت شده در عربستان است.

در ادامه این گزارش آمده است: "افراد لابی‌کننده به نفع عربستانی ها که سعی می‌کنند خودشان را حامیان کهنه‌سربازان نشان دهند، ادعا می کنند جاستا، این کهنه سربازان و نیز 150 هزار پرسنل آمریکایی را که در بیش از 150 کشور مستقرند، در معرض پرونده های حقوقی تلافی‌جویانه در کشورهای خارجی قرار می دهد.

این در حالی است که کارشناسان حقوق بین‌الملل خاطر نشان می‌کنند جاستا فقط به مصونیت کشورهای خارجی ارتباط دارد و برای افراد، تهدیدی محسوب نمی‌شود.

کهنه سربازان زمانی که متوجه شدند آنطور که خودشان می‌گویند برای «اقدام کثیف سعودی‌ها» فریب داده شده اند، دچار بهت و خشم شده‌اند.

تیموتی کرد، این سفرها به واشنگتن را نوعی "رشوه دادن" می‌داند. به گفته او، تمام هزینه های سفر چهار روزه یک گروه از کهنه‌سربازان از جمله پول هواپیما و تاکسی ها و نیز غذا و اتاق برای هر شب اقامت در هتل بین‌المللی ترامپ به مبلغ 560 دلار پرداخت شده بود.

در مقابل، کهنه سربازان باید به صورت گروهی به کنگره می‌رفتند و اعلام می‌کردند درباره جاستا نگرانی‌های جدی دارند و اعضای کنگره را متقاعد می‌کردند این قانون باید اصلاح شود.

جاستا، ماه سپتامبر به اتفاق آراء در کنگره آمریکا تصویب شد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار