محمدرضا عمرانی متخصص گوش، حلق بینی و جراحی سر گردن در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: پوسیدگی دندانها یکی از مهمترین مشکلاتی است که میانسالان و سالمندان با آن مواجه هستند. دندانهای آسیا مسئولیت خرد کردن، نیش وظیفه فشردن و دندانهای پیشین مسئول بریدن و قطعه قطعه کردن خوراکیها را بر عهده دارند.
وی افزود: سالمندان اغلب دارای دندانهای پوسیده هستند و یا دندانهای خود را به موقع ترمیم نمیکنند، بنابراین مواد غذایی و خوراکیها با قطعههای بزرگ میبلعند و این امر سبب میشود که این قطعات در راه گوارشی و تنفسی گیر کنند.
این متخصص گوش، حلق و بینی تصریح کرد: دهانه مری یکی از تنگترین راه گوارشی هر فردی محسوب میشود که در قسمت پشت و آغاز نای قرار گرفته و بنابراین اختلال در بلع در افراد سالمند میتواند به راه تنفسی آنها فشار آورده و سبب مشکل در تنفس شود.
عمرانی در رابطه با سایر عوامل مرتبط با مشکلات بلع در سالمندان افزود: کاهش عملکرد ماهیچه دهانه گلو در افراد با سنین بالا میتواند موجب بروز سکتههای مغزی و از کار افتادگی اعصاب دهان، زبان و گلو و سبب کاهش حس در این بخش شده و در نتیجه جویدن کمتر غذا در این قسمت را به دنبالخواهد داشت.
وی یادآور شد: کاهش حس بلع و جویدن میتواند منجر به پریدن خوراکیها در گلو و بسته شدن راه تنفس فرد شود و این مسئله ممکن است بسیار خطرناک باشد.
انتهای پیام/