باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدیمقدم - عباس کبریاییزاده، رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکملهای رژیمی غذایی ایران گفت:« در گذشته شرکتهای مختلفی واردکننده مکملها بودند که سوءاستفاده هایی در این خصوص میشد. با تلاش تولیدکنندگان داخلی، سبد بزرگی از مکمل ها در داخل ایران و با کیفیت قابل رقابت و خوب به بازار عرضه می شود.»
عباس کبریاییزاده افزود:« یکی از دغدغه ها در تولید مکمل ها این است که فرصتی برای حضور در بازارهای منطقه را داشته باشند. میزان ارزبری مکمل ها در بخش واردات ۴۵۰ میلیون دلار بوده است و این در حالی است که تامین ارز مورد نیاز برای مکمل ها برای سال بعد حدود ۱۴۰ میلیون دلار پیش بینی شده است. یک رقابت در زمینه عرضه مکمل ها به خصوص برای داروخانه ها وجود دارد.»
رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکملهای رژیمی غذایی ایران توضیح داد:« معتقدم که اگر به ظرفیت های ملی توجه کنیم، نه تنها ارزبری کشور در این خصوص برطرف می شود؛ بلکه ارزآوری با صادرات خواهد داشت. در ایران و سازمان غذا و دارو، بازار مکمل ها به عنوان کالای سلامت محور تعریف شده است و نظارت های دقیق به خصوص در شبکه عرضه مکمل ها به ویژه در داروخانه ها وجود دارد. یکی از مشکلات، عدم تخصیص ارز به مکمل ها است. برای مکمل ها ارز ترجیحی در نظر گرفته نمی شود.»
عباس کبریاییزاده تصریح کرد:« در ایران زنجیره تامین مکمل ها، کاملا سالم و نظارت ها در این حوزه دقیق است. به دلیل اهمام و کم کاری در زمینه کالاهای قاچاق، شاهد ورود مکمل های قاچاق هستیم که ناسالم نیز هستند. وزارت ورزش باید در حوزه مکمل ها و باشگاه های ورزشی توجه و نظارت بیشتری داشته باشد. امکان دسترسی ورزشکاران به کالاهای سالم کاهش پیدا کرده است و مکمل های قاچاق در دسترس ورزشکاران قرار می گیرند.»
رئیس سندیکای تولید کنندگان مکمل های رژیمی غذایی ایران تاکید کرد:« زنجیره تامین مکمل ها بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت است و یک زنجیره سالم در ایران وجود دارد.»
در ادامه مراسم علی صفا، سرپرست اداره کل مکمل های سازمان غذا و دارو گفت:« صدور مجوزها در زمینه تولید مکمل ها باید تسهیل شود.»
عباس ناصری، دبیر سندیکای تولید کنندگان مکمل های رژیمی و غذایی ایران نیز گفت:« اختصاص ارز به مکمل ها دچار تاخیر شده است و همین موضوع سبب بروز مشکلاتی در زمینه تامین مکمل های مورد نیاز جامعه خواهد شد. افزایش عرضه مواد اولیه مکمل های رژیمی، سبب بیشتر شدن قیمت محصول نهایی خواهد شد. قاچاق مکمل ها مشکلاتی را در این حوزه ایجاد کرده است. برآوردها نشان می دهند که بیش از ۲۰ هزار باشگاه در کشور فعالیت می کنند و معتقدم که باید نظارت های کافی بر روی مکمل های سالم مورد استفاده ورزشکاران انجام شود. تولید کنندگان مکمل های ورزشی توان رفع نیاز بازار کشور را خواهند داشت. باید برنامه ریزی کرد که در صورت نیاز از مبادی رسمی ، مکمل های مورد نیاز وارد کشور شوند.»
عباس ناصری تاکید کرد:« آیین نامه تبلیغات مکمل ها باید مانند دارو با پیروی از قواعد و چهارچوب مدنظر تعیین و تدوین شود.»