"کمال دهقان" نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با
خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تحریم 12 شرکت و 133 شخص ایرانی از سوی دولت آمریکا گفت: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده در قبال اینگونه اقدامات آمریکا مقابله به مثل خواهد کرد و میتواند شرکتهای حامی تروریست را تحریم کرده با آنها ارتباطی نداشته باشد.
نماینده مردم تفت و میبد اظهار داشت: امکان دارد شرکتهای چند ملیتی که سهامداران عمده آنها آمریکاییها باشند و یا از سوی این کشور پشتیبانی مالی شوند، مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی ایران داشته باشند که باید تحریم شوند.
وی ادامه داد: سهامداران اصلی برخی شرکتهای فعال در کشورهای عربی آمریکاییهایی هستند و در مبادلات بازرگانی خود از جایگاه ایران سود میبرند و شاهدیم که از تروریسم و داعش حمایت میکنند، ما این شرکتها را اصالتا آمریکایی میبینیم و قابلیت رصد دارند.
دهقان بیان داشت: ما اگر بتوانیم تشخیص دهیم که اینگونه شرکتها به نوعی درآمدهایشان موجب تقویت تروریستها میشود، میتوان در لیست تحریم ها قرارشان داد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا ایران بعد از فرمان ترامپ مذاکرهای با آمریکا داشته، گفت: هیچ مذاکرهای میان ما و آمریکاییها در این رابطه وجود نداشته و نخواهد داشت، مذاکرات پیشین ما هم با آنها تنها در چارچوب موضوع هستهای و برجام بوده است.
نماینده مردم تفت و میبد با اشاره به اینکه اظهارات ترامپ تاکنون نشان داده که از وجود برجام رضایت نداشته و خواهان سنگاندازی در اجرای آن است، گفت: لابی صهیونیستها به همراه انگلیس و آمریکا فشار زیادی برای ایجاد محوری علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و صراحتا بر این موضوع تأکید دارند اما برجام یک موافقت نامه دو جانبه میان ایران و آمریکا نیست.
وی ادامه داد: برجام یک موافقتنامه چند جانبه میان ایران و پنج کشور دائم عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه آلمان و اتحادیه اروپاست که به قطعنامه 2231 تبدیل شده و برای کشورهای عضو سازمان لازمالاجراست.
دهقان با تاکید براینکه ما تاکنون شاهد اقدامات بسیاری از سوی آمریکاییها علیه جمهوری اسلامی ایران بودهایم، خاطرنشان کرد: نباید انتظار داشت در آینده آنها خصومتشان را با کشورمان از میان بردارند مسلما در آینده در انتظار اقدامات دیگری از سوی آمریکا علیه کشورمان خواهیم بود لذا باید فعالیت و اقدامات خود را در عرصه بینالمللی با توجه به این وضعیت داشته باشیم.
انتهای پیام/