به گزارش
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ حسین یعقوبی، نویسنده و مترجم طنز، با بیان اینكه طنز تعاریف متفاوتی دارد، اظهار كرد: تعریفی كه عامه مردم از طنز دارند به چیزی كه كارشناسان از آن به عنوان هزل و هجو یاد می كنند نزدیك است.
وی ادامه داد: هدف در هجو، فقط و فقط خنداندن و سرگرم كردن مردم و در هزل، خنك كردن دلشان و خالی كردن دق دلی و كینهشان نسبت به فلانی است.
یعقوبی با اشاره به اینكه چیزی كه از آن به عنوان طنز فاخر یاد میكنیم دو رویكرد دارد، تصریح كرد: رویكرد اجتماعی در جهت روشنگری مردم و ریشه یابی نارساییها و ناهنجاریها و ارائه راهكارهایی برای اصلاح امور و رویكرد فلسفی در باب جایگاه انسان در جامعه و فردیت او و دعوتش برای تفكر و تامل درباره وضعیتش در جهان بشری از جمله رویكردهای بنیادین طنز است.
نویسنده كتاب «اتفاق ممنوع نیست» در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه آثار برجسته و شاخص طنزنویسان جهان نقش غیرقابل انكاری بر ادبیات طنز ایران داشته است، گفت: در این میان نقش شماری از طنزنویسان جهان چون «مارك تواین»، «آرت بوخوالد»، «عزیز نسین» و «وودی آلن» پررنگ تر از سایرین بوده است.
یعقوبی حركت طنزنویسان كشورمان را در چند سال اخیر رو به جلو توصیف كرد و اظهار داشت: شاهد حركت طنزنویسان در جهت خلق آثاری با فضایی جدید و زبانی نو هستیم. امسال وظیفه بررسی آثار ارسال شده در بخش داستان كوتاه و نثر جشنواره طنز سوره حوزه هنری به عهده من بود و تعداد آثار متفاوت و قابل اعتنایی كه نویسندگان جوان خلق كرده بودند كم نبود.
انتهای پیام/