به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ محمدرضا نصیری سرپرست معاونت گردشگری اداره کل گفت: استان یزد به لحاظ دارا بودن جاذبه های طبیعی منحصر به فرد، دارای تنوع زیادی است که یکی از این جاذبه ها، غارها می باشد و بیش از 50 واحد از این اثر طبیعی شاخص در سطح استان وجود دارد.
وی افزود: تاکنون هیچ مجوزی مبنی بر بهره برداری از غارها در حوزه گردشگری ارائه نشده است و تنها برای یکی از مناطق نمونه گردشگری استان مجوز صادر گردیده که در حال حاضر به دلایل زیست محیطی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در دست بررسی می باشد.
وی ضمن اشاره به این موضوع که توسعه گردشگری جهت تخریب غارها صحت ندارد گفت: هماهنگی کامل با سازمان حفاظت محیط زیست مبنی عدم تخریب و بهره برداری صحیح از غارهای موجود استان که در کمیته غارشناسی و با حضور دستگاه های مرتبط انجام می شود صورت می پذیرد.
نصیری ویژگی غارهای استان یزد را منحصر به فرد دانست و تصریح کرد: بعضی از این غارها دارای چند دهانه و برخی فقط دارای یک دهانه می باشند و داخل آنها یک یا چند حوضچه برای تجمع آب وجود دارد، همچنین تعدادی از غارهای موجود در یزد افسانه ای، تعدادی تاریخی و تعدادی زمین شناسی هستند که در واقع از لحاظ بلورها و قندیلهای موجود در آنها اهمیت و زیبایی فوق العاده ای دارند.
وی اظهار کرد: مجموعه غارهای استان محل های جذاب و دیدنی برای اهالی شهرستان های استان و علاقه مندان و مشتاقان ورزش کوهنوردی و غار نوردی و زمین شناسان بوده و همه ساله تعداد کثیری از این گروهها را پذیرا می شودکه با یک برنامه ریزی و سرمایه گذاری حساب شده می توان برنامه این گروه ها را به گونه ای تنظیم کرد که از آن برای توسعه صنعت توریسم منطقه، بهره برداری اقتصادی و اجتماعی لازم را نتیجه گرفت.
وی خاطرنشان کرد: این اداره کل در راستای رونق در بخش طبیعت گردی و به ویژه کوهنوردی و غارنوردی در نظر دارد خانه طبیعت گردی جهت توسعه این بخش در یکی از شهرستان های مستعد استان ایجاد نماید.
لازم به ذکر است: غارهای نباتی، چله خانه بنادک سادات، چرخ الماس، مغستان، مخوف مهریز، غاریخ، گل عقدا و اتاق سفید از جمله غارهای استان هستند که از جاذبه های طبیعی یزد محسوب می شوند.
انتهای پیام/ م