هومان لیاقتی رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مالیات سبز در دنیا تعریف مشخصی دارد، اظهار داشت: امروزه بسیاری از سیستمهای مالیاتی کشورهای پیشرفته دنیا سبز شدهاند، این موضوع مسئله خارقالعاده و خارج از نرم و یا اتفاقی لوکس نیست.
وی ادامه داد: مالیات سبز امروزه در دنیا خیلی وسیع شده، به طور مثال در آلمان اگر کارخانهای بیش از حد مجاز آلایندگی تولید کند به میزان تولید آلایندگی خود باید مالیات دهد و اگر کارخانهای میزان آلایندگی کمتری داشته باشد حتی تشویقی هم میگیرد، بنابراین در کشورهای پیشرفته دنیا مالیات به سبز یا غیر سبز تفکیک نمیشود.
لیاقتی اضافه کرد: در کشورهای پیشرفته دنیا مالیات اخذ شده از منابع آلوده کننده هوا به صندوق ملی محیط زیست پرداخت شده و در جهت رفع آن آلودگی هزینه میشود، اما در کشور این گونه نیست.
رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور بیان داشت: با تحقق مالیات سبز به دنبال این هستیم به کسانی که پلاستیک و بطریهای خاصی را مصرف میکنند یا افرادی از سوختهای محیط زیستی استفاده نمیکنند و یا کارخانه و واحدهای صنعتی و تولیدی که بیش از حد مجاز آلودگی ایجاد میکنند مالیات ارایه دهند.
وی ادامه داد: این مالیات در راه بهبود محیط زیست و رفع آلایندگی ناشی از اقدام افراد صرف شود و این همان تعریف عام و کلی مالیات سبز است.
لیاقتی تصریح کرد: در کشور ما با تلاش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دی ماه 93 صندوق ملی محیط زیست راهاندازی شد و اکنون نیز تمامی معاونتهای این سازمان در تلاشند تا موضوع مالیات سبز را بسط دهند.
رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور تأکید کرد: توسعه اقتصاد و محیط زیست از اولویتهای دولت است چرا که دولت و سازمان محیط زیست معتقدند کشور را باید با حفظ محیط زیست به رونق اقتصادی رساند.
وی بیان داشت: باید دقت شود که مالیاتها دوباره در جامع خرج شود. اتفاقی که در تمامی کشورها مرسوم شده به عنوان نمونه در کشورهای پیشرفته دنیا فعالیتهای را تعریف میکنند که اگر این فعالیتها انجام شود نیازی به پرداخت مالیات نباشد.
لیاقتی گفت: مالیات امروزه وسیله پیشرفت اقتصادی و ابزاری برای هدایت تخصیص منابع به نحو درست در جامع محسوب میشود.
رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور تصریح کرد: سالانه مقادیر زیادی عوارض زیست محیطی از جمله عوارض آلودگی کارخانه ها، واحدهای صنعتی و تولیدی دریافت میشوند اما به چرخه محیط زیست کشور بر نمیگردد، تنها یک مقداری فضای سبز و چند اصله درخت کاشته میشود و این به عنوان اصلاح ساختار محیط زیست در قبال آلودگی ایجاد شده تلقی میشود.
وی ادامه داد: در حالی که این تفکر غلط بوده و هرچند به کاشت درخت و فضای سبز نیازمندیم اما در حقیقت محیط زیست کشور به فناوری و تکنولوژی جدید نیازمند است.
لیاقتی تاکید کرد: کشور ما در حال حاضر به تعاریف جدیدی از اقتصاد نیازمند است، تمامی هیئتهایی که از کشورهای پیشرفته دنیا به ایران عزیمت میکنند در ابتدا درخواست دیدار با ابتکار را دارند و این یعنی بافت صنایع و اقتصاد آنها محیط زیستی است و در تمامی تولیدات خود روی محیط زیست زوم کردهاند.
رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور تأکید کرد: از اعضای مجلس شورای اسلامی درخواست میکنم که در خصوص عوارض زیست محیطی و صندوق ملی محیط زیست با جدیت ورود کنند این موضوع را به طور علمی بررسی و بعد تصمیمگیری کنند.
لیاقتی افزود: برای حفظ و بهبود محیط زیست بیایم روی هر نوع کالای تولیدی که مخرب محیط زیست است مالیاتی وضع کنیم که بعدا این مالیات در صنعت بازیافت کشور و در جهت رفع ضرر این محصولات خرج شود.
رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور گفت: علاوه بر این میتوان با دریافت مالیات سبز اشتغال ایجاد کرده و از نیروی کار جوانان، فعالان و سرمایه گذارن اقتصادی در امر بازیافت استفاده کرد، حتی میتوان تولید مولد کرده و با ساخت دستگاههای پایش و فعال شدن اکوتوریسم به منظور حفظ تنوع زیستی یعنی گونههای گیاهی و جانوری قدم برداشت.
وی تأکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در حال رایزنی با هیئت دولت و مجلس است تا موضوع مالیات سبز پرداخت آن به صندوق ملی محیط زیست و استفاده از این عوارض در جبران کار اشتباه و توسعه اقتصاد و محیط زیست کشور به تصویب برسد.
لیاقتی گفت: اگر این موضوع به تصویب برسد صندوق ملی محیط زیست برنامههای خوبی برای توسعه اقتصادی و توسعه محیط زیست کشور دارد.
رئیس صندوق ملی محیط زیست کشور بیان داشت: مالیات سبز و توسعه اقتصادی دو موضوع مکمل هم هستند که برای کشور ضرورت دارند.
وی در پایان گفت: ما حتی میتوانیم با در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی افراد را ترغیب به کاهش فعالیتهای ضد محیط زیستی و ضد توسعه پایدار اقتصادی کنیم.
انتهای پیام/