به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،زمانی که دریا توفانی است اگر قصد داشته باشید روی عرشه کشتی راه بروید متوجه خواهید شد توان موجها به قدری زیاد است که کشتی را به راحتی تکان میدهد و حتی در برخی موارد میتواند کنترل کشتی را از دست ملوان خارج کند.
قدرت امواج بسیار زیاد است و اگر انسان بتواند نیروی آنها را در اختیار بگیرد، به یک منبع ارزشمند دسترسی پیدا کرده است. «مایکل مکفارلان» از کارشناسان مرکز World Service این تئوری را مطرح کرده است که امواج دریا با این میزان قدرت چگونه تولید میشوند و چطور میتوانند تا این اندازه نیرو داشته باشند.
او گفت: «من در جامائیکا زندگی میکند و محل سکونت من در نزدیکی دریا است. اینجا نیروگاههای برق از سوختهای فسیلی استفاده میکنند و با این وجود انرژی امواج که بسیار قویتر است در چند قدمی ما قرار دارد».
پروفسور «دبورا گریوز» که در زمینه مهندسی اقیانوس فعالیت میکند و مدیریت آزمایشگاه تخصصی COAST بریتانیا را در اختیار دارد، با همکاری دانشگاه پلیموث طرحی را به اجرا میرساند تا بر اساس آن انرژی امواج دریا به نیروی برق تبدیل شوند.
در حال حاضر ژنراتورهای بزرگ مبتنی بر نیروی جز و مد در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار میگیرند و از سال 1966 به بعد، به یک ابزار معمول تبدیل شدهاند. کشور کره جنوبی با سرمایهگذاری 263 میلیون دلاری هماکنون در حالی راهاندازی یکی از این ژنراتورها است.
با این وجود دانشمندان تلاش میکنند برای نخستین بار یک ژنراتور ویژه برای امواج دریا بسازند و در اعماق اقیانوس، نیروی زیاد امواج را به جریان الکتریسیته تبدیل کنند.
منبع:فارس
انتهای پیام/