رسول زرگرپور استاندار اصفهان در پیامی، درگذشت پرفسور ابراهیم اسرافیلیان مرد علمی ریاضی جهان در سال های 1997و 1998میلادی را تسلیت گفت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،رسول زرگرپور در پیامی، درگذشت پرفسور ابراهیم اسرافیلیان چهره مشهور بین المللی و مرد علمی جهان در رشته ریاضی در سالهای 97 و 98 میلادی را به مردم استان و بویژه مردم شهید پرور نجف آباد تسلیت گفت.
وی گفت: آن مرحوم عمر با برکت خویش را با همت وصف‌ناشدنی صرف پیشبرد علم نمود و در ادب، اخلاق، دیانت، سیاست و حضور درصحنه‌های اجتماعی نیز شخصیتی قابل تقدیر داشت به‌گونه‌ای که مسند مسئولیت‌های مختلف ازجمله نمایندگی مجلس و معاونت وزیر و... این مرد بزرگ را از ادامه راه علمی و تربیت شاگردان منصرف نکرد، تلاش‌های مستمر و بی شائبه آن فقید سعید در راستای ارتقای جایگاه علمی کشور ستودنی و قابل تقدیر است.
زرگرپور افزود: بی تردید سالها فعالیت ارزنده ایشان در حوزه علم ریاضی و کسب افتخارات علمی در عرصه ی جهانی و تربیت دانشجویان زبده در این عرضه منشأ خیر ماندگار در حوزه ی دانشگاه و در جامعه خواهدبود .
وی تصریح کرد: اینجانب فقدان جبران‌ناپذیر این دانشمند معاصر را به جامعه علمی، دانشگاهی و همه ی اقشار جامعه و به ویژه خانواده محترم و معزز ایشان و مردم شهید پرور نجف آباد تسلیت می‌گویم و از خداوند منان برای آن مرحوم طلب مغفرت و آمرزش مسئلت دارم.
به گزارش ایرنا،ابراهیم اسرافیلیان نجف آبادی در 23 آذر 1314در شهر نجف آباد از توابع استان اصفهان به دنیا آمد.
وی دارای دکترای ریاضی در گرایش هندسه و دیفرانسیل از دانشگاه 'سوتمپتون' انگلستان بود.
ریاست دانشگاه تربیت معلم(1362-1363)، ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران(1359)، ریاست موسسه عالی آمار و انفورماتیک(1358-1357)، قائم مقامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(1361)، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی(1363-1367)، ریاست دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران بمدت هفت سال و عضویت در هیات امنای دانشگاه امام صادق از جمله سوابق اجرایی پرفسور اسرافیلیان است.
وی از دوستان و همفکران شهید حسن آیت و یکی از پایه گذاران انقلاب فرهنگی ایران به شمار می رفت.
اسرافیلیان در زمان انقلاب فرهنگی، ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران را بر عهده داشت و پس از وقوع انقلاب فرهنگی به نمایندگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد و در ادامه به عضویت کمیته گزینش استاد و دانشجو درآمد.
دریافت نشان دانشگاه پکن(چین) به مناسبت شرکت در کنفرانس معادلات دیفرانسیل و ارائه مقاله در سال 1369، دریافت لوح تقدیر بعنوان استاد نمونه دانشگاه علم و صنعت ایران در سال1370، دریافت لوح تقدیر دانشگاه علم و صنعت بعنوان پیشگام در دانش و پژوهش و دریافت لوح سپاس دانشگاه پیام نور و خانه ریاضیات نجف آباد از دیگر نشان هایی است که در کارنامه علمی این دانشمند ریاضی به چشم می خورد.
این عضو هیأت علمی و استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، دارای شش کتاب و 57 مقاله در مجلات معتبر علمی جهان بود و در سال‌های 97 و 98 میلادی بعنوان مرد علمی جهان در رشته ریاضی انتخاب شد.
آنالیز روی - آنالیز مختلط- توپولوژی - ریاضیات پیشرفته دانشگاهی- ریاضیات عمومی و هندسه دیفرانسیل مدرن برای فیزیکدانان، نام آثار منتشره شده نخبه ریاضی جهان است.
اولین نشان فرهیختگان ماندگار نجف آباد نیز اسفند سال گذشته توسط شهرداری این شهر به این شخصیت علمی اعطا شد.
ابراهیم اسرافیلیان در 23 آذر 1395 در 81 سالگی بدلیل سرطان کبد در بیمارستانی در تهران درگذشت.


انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.