عضو شورای ملی زعفران گفت: کاهش شدید دما و یخبندان اخیر به استان های گرمسیری 5 تا 70 درصد و سردسیری تا 100 درصد خسارت وارد کرد.

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به خسارت مزارع زعفران در پی سرما و یخبندان اخیر اظهار داشت: کاهش شدید دما و یخبندان اخیر به استان های گرمسیری 5 تا 70 درصد و سردسیری 100 درصد خسارت وارد کرده است.

وی افزود:  وزارت جهاد کشاورزی میزان خسارت وارده به زعفران کاران را پس از برآوردهای اولیه باید اعلام کند، اما می توان به صورت حدودی گفت که 10 تا 15 هزار هکتار از مزارع زعفران خراسان رضوی خسارت دیدند.

حسینی از کاهش 30 درصدی تولید خبر داد و گفت: پیش بینی تولید زعفران برای سال جاری 370 الی 400 تن بوده که با خساراتی که مزارع از کاهش دما دیدند میزان تولید به مرز 300 تن خواهد رسید.

عضو شورای ملی زعفران در خصوص اینکه سرمازدگی و کاهش تولید چه تاثیری بر قیمت زعفران دارد، بیان کرد: باقی مانده میزان تولید پاسخگوی نیاز بازار در طول سال است لذا نمی تواند تاثیر چندانی بر نوسانات قیمت ها داشته باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به آنکه مقدار اندک مزارع زعفران بیمه است از این رو انتظار می رود با فرهنگ سازی کشاورزان را به این امر تشویق و ترغیب کرد  تا در صورت بروز خسارت های احتمالی، زعفران کاران زیان کمتری را متحمل شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار