به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شهرام کریمی مسئول پیشگیری سازمان آتشنشانی رشت گفت: هر سال با آغاز فصل سرما و استفاده از وسایل گازسوز گرمایشی، شاهد بروز حوادث و رخدادهای ناشی از بیتوجهی و سهلانگاری عدهای از شهروندان در استفاده نامناسب و غیراصولی از وسایل گرمایشی هستیم که متأسفانه موجب بروز حادثه و حوادث جانی و مالی میشود.
وی افزود: براساس آمارهای موجود در کل کشور ۶۲۶ تن در سال گذشته جان خود را بر اثر مسمومیت گاز CO از دست دادهاند، مرگ بر اثر گاز گرفتگی را مرگ خاموش مینامند که علائمی مانند سردرد، سرگیجه و سوزش چشم را به همراه دارد.
کریمی به شهروندان توصیه کرد اگر داخل منزل در فضای بسته از وسایل گرمایشی مانند بخاری، آبگرمکن، شومینه که با سوخت فسیلی(گاز، نفت، گازوئیل) و یا چوب عمل میکنند استفاده میکنید، خود و خانواده را در معرض خطر مرگ خاموش قرار دادهاید. مگر آنکه تمهیدات ایمنی و استاندارد را انجام دهید.
وی خاطرنشان کرد: نقص فنی دودکشها، عامل اساسی مسمومیتها و مرگ و میرهای ناشی از گاز منوکسیدکربن هستند و سالیانه باید توسط افراد متخصص مورد بازبینی، سرویس و نظافت قرار گیرند.
مسئول پیشگیری سازمان آتشنشانی رشت گفت: افزایش طول افقی دودکش، احتمال خطر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن را افزایش میدهد. مقدار مجاز آن را با توجه به قدرت گرمایشی و قطر لوله دودکش، از افراد متخصص جویا شوید.
وی با بیان اینکه هرگز از لولههای انعطافپذیر(آکاردئونی) برای هیچ نوع دودکشی استفاده نکنید، تصریح کرد: حداقل ارتفاع لوله دودکش از سطح پشت بام یک متر میباشد.
کریمی به الزامی بودن نصب کلاهک H در انتهای دودکش اشاره کرد و گفت: استفاده از بخاریهای بدون دودکش در اماکن مسکونی و اقامتی بسیار خطرناک است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/