کاظم سخا متخصص کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: تب حاد روماتیسمی یکی از شایعترین مشکلات 35 سال گذشته در کشور ما بوده که با بروز ضایعات دریچه ای قلب، مانع کار و فعالیت روزمره بسیاری افراد حتی در سینین جوانی می شد.
وی با اشاره به خسارات جبران ناپذیر انسانی، اجتماعی، اقتصادی و درمانی این بیماری، افزود: باتوجه به اینکه بیماری تب حاد روماتیسمی ناشی از عفونت گلو می باشد، با تزریق پنی سیلین 600 هزار واحدی برای کودکاان زیر 30 کیلو و یک میلیون و 200 هزار واحدی برای افراد بالای 30 کیلوگرم به راحتی قابل پیشگیری است.
این متخصص کودکان از تاثیر پنی سیلین در کاهش این بیماری در سالهای اخیر خبرداد و افزود: علی رغم نقش پنی سیلین در جلوگیری از بروز این بیماری، سالهای اخیر شایعاتی درباره حساسیت به پنی سیلین و خطرناک بوده آن در جامعه پراکنده شده که موجب ترس از آن شده است.
وی ادامه داد: امروزه علاوه بر مقاومت خانواده ها و بیماران در مقابل تزریق پنی سیلین، متصدیان تزریقات و حتی پزشکان نیز از تجویز و تزریق آن خودداری می کنند و این امر موجب نگرانی از شیوع دوباره این بیماری در جامعه شده است.
به گفته سخا، آلرژی به پنی سیلین تنها در یک درصد افراد مشاهده می شود که غالبا بی اهمیت است اما امکان بروز شوک آنافیلاکسی بین یک تا چهار نفر در هر 10 نفر وجود دارد و علاوه بر اینها هم در 2 نفر از بین هر 100 هزار نفر باعث مرگ می شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ابراز داشت: تست پوستی پنی سیلین به روش pre-pen در کشور ما وجود ندارد لذا تست رایج این آمپول به جز در موارد خاص (سابقه قبلی حساسیت به پنی سیلین) توصیه نمی شود؛ چراکه ممکن است همین تست موجب بروز عوارض شود.
وی با بیان اینکه عوارض پنی سیلین در مقایسه با سایر داروها کمتر است، یادآور شد: توصیه می شود پنی سیلین در کودکان مبتلا به گلو درد عفونی مشکوک تجویز شود؛ چراکه از بروز این بیماری تا حد زیادی پیشگیری می کند.
انتهای پیام/