به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی گاردین؛ طی چند روز گذشته روند نزولی ارزش پوند استرلینگ نگرانی وصفناپذیری را حتی در میان حامیان افراطی برکسیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) ایجاد کرده است. آمارها نشان میدهد بسیاری از مردم انگلیس نسبت به تأثیرات منفی برکسیت بر کاهش ارزش پوند نگران هستند. این نگرانی به مجلس عوام انگلیس و اتاق بازرگانی این کشور نیز رخنه کرده است.
از مهمترین پیامدهای کاهش ارزش پوند، بالا رفتن بهای کالاهای داخلی است. بسیاری از شرکتهای تولیدکننده محصولات غذایی و بهداشتی اقدام به افزایش 10 درصدی بهای کالاهای خود کردهاند که با واکنش منفی توزیعکنندگان، فروشگاهها و مراکز پخش مواجه شده است. بسیاری از فروشندگان حاضر نیستند کالاهایی که افزایش قیمت دارند را بفروشند چرا که با عدم استقبال مشتریان مواجه شده و در نهایت مجبور به ارجاع کالاها هستند. این تنها یکی از معدود تبعات تأثیر برکسیت بر کاهش ارزش پوند است.
از سوی دیگر، اظهارات مقامات سیاسی انگلیس بر گردش ارز تأثیر میگذارد و مستقیماً قدرت خرید مصرفکنندگان را هدف قرار میدهد.
ارزش پوند استرلینگ از 23 ژوئن (روز برگزاری همهپرسی) بیش از 18 درصد سقوط کرده است. در حالی که برخی از نشریات انگلیسی با اشاره به تغییرات جزئی در بازار سهام معتقدند شرایط چندان هم اسفبار نیست بسیاری از نمایندگان حزب محافظهکار، نمایندگان پارلمان، تاجران و بازرگانان و قانونگذارانی که پیش از این از برکسیت حمایت میکردند، نسبت به پیامدهای آن ابراز نگرانی و حتی آن را خلاف قانون اساسی این کشور قلمداد کردهاند. نگرانی عمده سیاستمداران، تجار و قانونگذاران بر دو بخش است: نخست اینکه نمایندگان پارلمان انگلیس در تصمیمگیریها کنار گذاشته شوند و دوم اینکه «ترزا می،» نخست وزیر انگلیس و وزرای وی از این فرصت برای کنترل مهاجرت بهره ببرند.
در نهایت، به نظر میرسد واقعیت برکسیت با کاهش ارزش پوند آغاز شده است و به رشد تورم و افزایش مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و بحران مهاجران منتهی شود.
انتهای پیام/