علیرضا محمدی کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت گونه عقاب طلایی، اظهار داشت: درحالیکه عقاب طلایی در لیست اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی و در فهرست گونههای حمایت شده قرار دارد، اما به عنوان پرنده شکاری شاخص همدان از جمعیت به نسبت خوبی برخوردار است.
وی ادامه داد: کنترل و حفاظت از اینگونه در استان همدان بویژه در مناطق تحت حفاظت، به شدت اجرا شده و دائما شاهد حضور اینگونه بر فراز آسمان استان هستیم.
کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان، افزود: عقاب طلایی در تمام فصول سال، در تمام نقاط استان اعم از مناطق حفاظت شده و آزاد به راحتی قابل رویت است.
محمدی بیان داشت: قلههای مرتفع مناطق حفاظت شده خانگرمز، لشگر در و ملوسان همدان از زیستگاههای اصلی عقاب طلایی محسوب میشوند.
کارشناس نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان،در خصوص اهمیت گونه عقاب طلایی تصریح کرد: عقاب طلایی جزو پرندگان مهم کشورمان محسوب شده و در رأس هرم غذایی قرار دارد.
محمدی تاکید کرد: وجود گونه ارزشمند عقاب طلایی به دلیل کنترل پستانداران و جوندگان موجود در طبیعت از ضرورت بسزایی برخوردار است.
وی درباره دیگر اهمیت این گونه، بیان داشت: تعداد تخمگذاریهای پرندگان شکاری خصوصا عقاب طلایی به ندرت به 3 مورد میرسد و بسیار کم پیش میآید که بیش از یک تخم به جوجه تبدیل شده، رشد کند و به سن بلوغ برسد،بنابراین از این جهت تعداد جمعیت آنها به نسبت سایر پرندگان کمتر و ارزش قابل توجهای برخوردار است.
کارشناس نظارت بر امور حیاتوحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان درباره شکار عقاب طلایی گفت: میزان تخلفات صید و شکار عقاب طلایی در کشورمان، به نسبت کمتر شده درحالیکه متأسفانه کشورهای حاشیه خلیج فارس بویژه در مرز عراق نسبت به صید غیر مجاز عقاب طلایی اقدام کرده و با فروش این گونه به مبالغ سنگین به قوشبازی میپردازند.
محمدی در پایان تاکید کرد: در کنار اقدامات حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات کل استانها در جهت حفظ گونههای ارزشمند، مسئله ارتقا فرهنگ بین جوامع محلی و سایر مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است، بنابراین هر یک از ما باید محیط بان طبیعت و تنوع زیستی آن باشیم.
گفتنی است، قوشبازی به رام کردن و اهلی نمودن پرندگان شکاری اطلاق میشود بطوری که پرنده باید به طور کامل با تمام عوامل و عناصر زندگی انسانی روبرو شده و بدون ترس و وحشتی از آنها در اجتماع حضور داشته باشند.
انتهای پیام/