به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان.،عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه چابهار بهینهترین نقطه جهت اتصال قارههای اروپا، آفریقا و آسیا است،گفت: بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی تاکنون از چابهار به عنوان یک منطقه استراتژیک ویژه در زمینه ترانزیت کالا و اتصال قارهای یاد کردهاند و دادههایی که از صاحبنظران در دست است، صحت این امر را تایید میکند.
وی در خصوص پیشرفت این پروژه ادامه داد:پروژه راهآهن چابهار ـ زاهدان 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ازآنجایی که این به صورت جدی و سه شیفت در حال پیشرفت است،پیشبینی میشود پروژه تا سال 97 به بهرهبرداری برسد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه کشورهای آسیای میانه و افغانستان در خشکی محصور شدهاند، عنوان کرد: بهترین و بهینهترین راه ارتباطی این مناطق با دریای آزاد چابهار محسوب میشود و فاصله چابهار با خلیج فارس دیگر مزیت آبهای آزاد این بندر است.
وی با اشاره به بحرانهای مختلف موجود در خلیج فارس از جمله ناامنی، تصریح کرد: بنگاههای سرمایهگذاری به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از آبهای خلیج فارس بسیار خطرپذیر است و در پی آن هستند که به نحوی از این آبها خارج شوند و این موضوع برای چابهار فرصت مناسبی ایجاد کرده، چرا که موقعیت مکانی چابهار از هر بحرانی به دور است.
وی افزود: در حال حاضر افغانستان بخشی از میوه و خشکبار و سنگهای معدنی خود را از طریق آبهای چابهار صادر میکند. بخش دیگر نگاه افغانستان به چابهار واردات محصولات غذایی خام مورد نیاز خود از چابهار و نیز فرآوری آنها در این شهرستان و سپس ارسال به کشورشان است.
کردی با اشاره به فعالیت 110 شرکت ثبت شده افغان در چابهار، گفت: یکی از این مجموعهها، واحد تصفیه روغن است، به نحوی که تجار افغان روغن خود را که از مالزی خریداری میکنند در این واحد تصفیه کرده و سپس به افغانستان ارسال میکنند.
انتهای پیام/ع