به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر قالیباف شهردار تهران در دویست و نود و دومین جلسه شورا و در جریان بررسی اصلاحیه بندی از بودجه سال 95 شهرداری که در بخشی از آن به واگذاری شرکت شهروند و نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب به بانک شهر اختصاص داشت گفت: خرید خدمت از بخش خصوصی هزینهها را کاهش داده و مدیریت را بهینه میکند.
وی با بیان اینکه شهرداریها غیر دولتی هستند و باید تمامی درآمدهایشان را خودشان کسب کنند اظهار داشت: این ظرفیت در شهر تهران وجود دارد ضمن اینکه بر اساس سیاستهای کلان کشور و برنامه های پنجم و ششم و اصل 44 قانون اساسی اصل کوچک سازی به طور حتم باید وجود داشته باشد.
قالیباف تصریح کرد: دو رویکرد در خصوص فعالیتهای شهرداری وجود دارد و آن این است که یا خود باید خدمات را تولید و ارائه کند و یا این خدمات را از شهر بخرد که بر همین اساس مباحث کارشناسی مطرح شد و در سال 89 تصمیم بر این شد که شهرداری از این پس به سمت کارفرمائی پیش برود.
وی با اشاره به تجربیات خوب بدست آمده در نتیجه این نوع نگاه گفت: نتایج این اقدامات نشان میدهد ورود بخش خصوصی هزینهها را کاهش داده و مدیریت را پایدار میکند ضمن اینکه زیر ساختها برای ایجاد درآمد پایدار شهر باقی میماند.
قالیباف در ادامه به موضوع بانک شهر اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات من در مدیریت شهری ایجاد بانک شهر برای شهرداری های سراسر کشور است.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بانک شهر امروز تبدیل به پشتوانهای برای شهرداریها شده است و شهرداریها با بانک شهر احیا میشوند.
وی گفت: بانک شهر زیر نظر بانک مرکزی است و زیر نظر شهرداری عمل نمیکند با این وجود تمام خدمات خود را به شهرداریها ارائه میکند.
شهردار تهران تاکید کرد: بانک شهر امروز متعلق به شهرداریها است و ما باید این بانک را تقویت کنیم.
وی به نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب اشاره کرد و گفت: امروز این نمایشگاه به نقطهای رسیده است که میتوان آن را واگذار کرد تا بخش خصوصی آن را سود آور کند البته من معتقدم که باید درصدی از نمایشگاه برای مدیریت شهری باقی بماند.
محمد باقر قالیباف در خصوص فروشگاه شهروند گفت: فروشگاهها برای اینکه سودزا باشند باید زنجیرهای باشند این در حالی است که شهرداری به لحاظ قانونی نمیتواند شهروند را از شهر بیرون ببرد اما بانک شهر این محدودیت را ندارد.
شهردار تهران در خصوص قیمت تمام شده فروشگاهها گفت: در حالی قیمت تمام شده فروشگاههای بخش خصوصی 1.5 درصد است که شهرداری این نرخ را با تمام تلاش به 6 درصد رسانده است و به نظر میرسد شهرداری قادر به کاهش بیش از این نباشد و بر همین اساس باید به بخش خصوصی اجازه ورود داد تا بتواند این قیمت را کاهش دهد.
وی در خصوص پیشنهاد ورود این بخشها به بورس اظهار داشت: ورود این دو با توجه به قوانین و مقررات به بورس امکان پذیر نیست.
انتهای پیام/