اکبر صحرایی، نویسنده در گفتگو با خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص جایگاه موضوع دفاع مقدس در ادبیات گفت: متأسفانه اگرچه در مقطعی از زمان شاهد این بودیم که ارگانها و نهادهای زیادی خود را متولی ادبیات دفاع مقدس میدانستند اما در سالهای اخیر و بخصوص امسال متوجه شدم که به این حوزه ادبی کمتوجهی شده و به عبارت دیگر حوزه ادبیات دفاع مقدس متولی ندارد.
وی افزود: بیمتولی شدن ادبیات دفاع مقدس به گونهای است که نویسندگان فعال در این حوزه به سمت حوزههای دیگر ادبی میروند.
این نویسنده در بخش دیگری از سخنانش با بیان این امر که ما در سطح جامعه به شدت شاهد کمبود فضای فرهنگی و اتفاقات مرتبط با این عرصه هستیم، گفت: امروزه جامعه ما دچار تشنگی فرهنگی شده اما این موضوع محسوس نیست یعنی هنوز آژیر خطر آن به صدا درنیامده است.
صحرایی ادامه داد: هم اکنون اگرچه فضایی ایجاد شده که در آن بحثهای بسیاری در زمینه فرهنگ شکل میگیرد اما حرفهای کسانی که میگویند دغدغه فرهنگی دارند، عملی نمیشود.
وی تصریح کرد: بسیاری از فلاسفه میگویند اگر میخواهید جامعهای را بشناسید باید به سرانه مطالعه آن جامعه نگاه کنید. به نظر من هم ادبیات مادر فرهنگ است البته امروزه ادبیات ما وضع اسفباری پیدا کرده و علاوه بر اینکه اقشار مختلف جامعه رغبت چندانی به مطالعه ندارند و ناشران نیز تا اندازهای از کار خود دلسرد شدهاند، کتابفروشیها نیز یکی یکی تعطیل میشوند و به ساندویچفروشی تبدیل میشوند.
این نویسنده افزود: وقتی مطالعه در میان اقشار مختلف جامعه کم میشود اجتماع دچار مشکلاتی میشود و در این میان بردن آبروی فرد مسلمان نیز به عنوان یکی از نشانههای تشنگی فرهنگی به چشم میخورد.
صحرایی گفت: رجوع بیش از اندازه به شبکههای اجتماعی نیز تشانه تشنگی فرهنگی است زیرا زمانی که سطح آگاهی جامعه کاهش پیدا میکند اقشار مختلف آن بیش از پیش به سمت شبکههای اجتماعی میروند.
وی در پایان در خصوص فعالیت خود خاطرنشان کرد: هم اکنون در انتظار انتشار 2 جلد پایانی مجموعه کتابهای «دار و دسته دارعلی» هستم. این کتابها یک سال است که در مرحله آمادگی برای چاپ به سر میبرند و با اینکه در اختیار ناشر قرار گرفتهاند هنوز منتشر نشدهاند.
انتهای پیام/