رئیس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي از آغاز برداشت انگور از باغات استان خبرداد و گفت: امسال پیش‌بینی می شود بیش از 282 هزار و 693 تن از باغات استان تولید شود که میزان 255 هزار و 415 تن آن از باغات انگور آبی و 27 هزار و 278 تن آن از باغات دیم برداشت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، اسمعیل کریم زاده با بیان این مطلب  اظهارکرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از 30 هزار خانوار به طور مستقیم و هزار خانوار در امر داشت و برداشت، بسته‌بندی و حمل و نقل انگور فعالیت نموده و از این راه امرار معاش می‌نمایند.

کریم زاده سطح زیر کشت کل باغات انگور استان را 22 هزار و 424 هکتار عنوان کرد و ادامه داد: از سطح زیر کشت کل باغات انگور استان 21 هزار و 55 هکتار آن بارور و یک هزار و 369 هکتار آن غیربارور می‌باشد و از این مساحت 5 هزار و 344 هکتار آن دیم است.

رتبه چهارم استان در تولید انگور در کشور

وی تصریح کرد: آذربایجان غربی مقام پنجم در سطح زیرکشت و مقام چهارم در تولید انگوردر کشور را دارد.

کریم زاده با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات مدرن در حدود 7 هزار هکتار که از این بابت رتبه اول کشور را دارد، ادامه داد: با توجه به بازار فروش که نسبت به سال گذشته تقریبا خوب است و روند فروش ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي سهل و کم هزینه بودن عملیات باغی، جلوگیری از سرمازدگی بهاره، حفظ و یا کاهش خسارت بارندگی‌های پاییزه، عملکرد بالا به مقدار حداقل دو برابر باغات سنتی، کیفیت بالای محصول و بهداشتی و تمیز بودن محصول به علت عدم تماس با خاک را از اهم مزایای انگور ایستاده بیان کرد.

کریم زاده به معایب باغات سنتی اشاره کرد و افزود: پر هزینه بودن عملیات باغی از جمله خاک ورزی، پایین بودن عملکرد، سرمازدگی بهاره، از بین رفتن حداکثر محصول با حداقل بارندگی در موقع رسیدن محصول، پایین بودن کیفیت محصول که غیر قابل مقایسه با باغات مدرن است و در بیشترعملیات باغی با نیروی کار انسانی انجام می‌گیرد.

وی ابراز داشت: 25 درصد انگور استان حدود 70 هزار تن جذب صنایع تبدیلی و نزدیک به 30 هزار تن از محصول به کشمش و سبزه تبدیل می‌شود که با روند خوب فروش محصول تازه خوری احتمال کاهش در تولید کشمش زیاد است.

کریم زاده با بیان اینکه نزدیک به 30 هزار تن انگور تازه به کشورهای آذربایجان، روسیه و دبی صادر می‌شود، ادامه داد: مابقی محصول تولیدی برای مصارف تازه خوری به سایر استان ها و بخشی نیز در سردخانه ها ذخیره و به تدریج به بازار عرضه می گردد و بخش قابل توجهی نیز در داخل استان به مصرف تهیه شیره، سرکه و سایر محصولات خانگی می‌رسد.

وی با اعلام اینکه مرکز تحقیقات بیش از 200 رقم انگور از ارقام و کلونهای مختلف جمع آوری نموده است، خاطر نشان کرد: بیش از 50 رقم انگور در سطح باغات استان کشت شده که نزدیک به 75 درصد آن را رقم کشمشی سفید بیدانه و مابقی سیاه سردشت، کشمشی قرمز بیدانه، حسینی، قزل، ریش بابا سفید و قرمز، صاحبی، تبرزه سفید و قرمز، دسترچین، مایا مو، قره شیره، لعل بیدانه سفید و قرمز، کرد بوغان، قره شیره، قره شانی، قره ماحی، ملکی، گزندایی و ... است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به قیمت انگور، یادآور شد: قیمت انگور در باغات ایستاده از 2 هزار و 500 تومان تا 3 هزار تومان و در برخی ارقام از جمله انگور بیدانه قرمز به 4 هزار و 500 تومان نیز به فروش می رشد، اما این قیمت در باغات سنتی از 600 تومان تا 2 هزار و 200 تومان متغیر است.

کریم زاده ادامه داد: قیمت کشمش در سال گذشته از 3 هزار تومان تا 3 هزار و 500 تومان متغیر بود و امسال پیش‌بینی می شود تا 4 هزار و 500 تومان افزایش یاید، این محصول جز محصولات خرید تضمینی بوده و قیمت پیشنهادی امسال به شورای اقتصاد 2 هزار و 770 تومان بوده است.

وی در پایان به مشکلات موجود در زمینه تولید انگور استان اشاره کرد و افزود: سنتی بودن بیش از 60 درصد باغات استان، هزینه بالای ایستاده کردن باغات، کمبود نقدینگی باغداران وعدم وجود تسهیلات کم بهره و سهل الوصول از مشکلات عمده تولید انگور استان به شمار می‌رود.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.