این روزها تنها کافی است واژه «آل‌سعود» را به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی در موتور‌های جست‌وجوی اینترنتی جست‌وجو کنید تا با تعدادی زیادی لینک، تصویر، سایت‌ و شبکه‌های اجتماعی مواجه ‌شوید که همگی از شکل‌گیری کانال‌ها و پویش‌های گوناگون و پی در پی در فضای مجازی با موضوع انزجار از آل‌سعود و نابودی این رژیم حکایت دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها تنها  کافی است واژه «آل‌سعود» را به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی در موتور‌های جست‌وجوی اینترنتی جست‌وجو کنید تا با تعدادی زیادی لینک، تصویر، سایت‌ و شبکه‌های اجتماعی مواجه ‌شوید که همگی از شکل‌گیری کانال‌ها و  پویش‌های گوناگون و پی در پی در فضای مجازی با موضوع انزجار از آل‌سعود و نابودی این رژیم حکایت دارد. پویش‌هایی که همزمان با فرارسیدن عید قربان- سالگرد فاجعه غمبار منا و مسجدالحرام- به اوج خود رسیده است و آنطور که شواهد موجود نشان می‌دهد، قرار است این پویش‌ها در روزهای آینده و در آستانه عید سعید غدیر خم با شکل و شمایل متفاوت و تازه‌تری فعالیت خود را ادامه دهد و در این میان هر روز به تعداد عضویت کاربران در این پویش‌ها اضافه می‌شود.
 
عید قربان 94 آغاز ماجرا
 
از عید قربان سال گذشته که بیش از 500  زائر ایرانی در فاجعه دردناک منا و حادثه جرثقیل در مکه به شهادت رسیدند، افکار عمومی جامعه همواره این موضوع را به عنوان یک مطالبه و دغدغه مهم همراه خود داشته است که چگونه باید به دنبال احقاق حق جانباختگان این حوادث از حکومت آل‌سعود بود و نباید براحتی از کنار این فاجعه انسانی گذشت. در آن زمان پویش‌هایی با عناوینی مانند «از جنایت آل‌سعود نمی‌گذریم»، در شهرهای گوناگون به راه افتاد و مردم تلاش کردند در این پویش‌های مجازی که بیشتر با اقدامات ابتکاری مانند انتشار تصاویر با دستنوشته‌هایی با مضمون جنایت‌های آل‌سعود همراه بود، انزجار و خشم خود را از بی‌تدبیری‌های انجام شده در مناسک حج به نمایش بگذارند.
 
فعال شدن پویش‌های مجازی
 
این ماجرا تنها به سال گذشته ختم نشد و امسال هم این جریان تداوم داشت، تداومی که با  استقبال پر شور و شعور مردم در فضای مجازی همراه بوده است. این روزها افکار عمومی جامعه، خانواده‌های داغدار شهدای منا، اهالی فرهنگ و هنر و اقشار گوناگون جامعه ضمن شرکت در اینگونه پویش‌های مردمی، یک پرسش مهم را هم با خود به همراه دارند که در قالب تصاویر، مطالب و لینک‌های مرتبط پرسش‌های خود را مطرح می‌کنند. پرسش اصلی مردم این است که چه تدابیری برای پیگیری احقاق حق جانباختگان حوادث مکه و منا از سوی سازمان‌های مرتبط و بویژه دستگاه دیپلماسی انجام شده است؟ آیا پیگیری‌های دیپلماتیک این موضوع همچنان در اولویت کاری دولت بویژه وزارت امور خارجه قرار دارد؟
 
فاجعه منا را فراموش نمی‌کنیم
 
این در حالی است که پویش‌های مردمی امسال در فضای مجازی با شدت بیشتری دنبال می‌شود و محوریت اصلی هم بر مبنای جملات «فاجعه منا را فراموش نمی‌کنیم» و «جهان اسلامی گریبان حامیان سعودی را رها نکند»  شکل گرفته و در جریان است. مردم در این پویش‌ها با در دست گرفتن پلاکاردها و بنرهایی از مدیران امر می‌خواهند تا نه تنها فاجعه انسانی در منا را فراموش نکنند، بلکه با تمام قوا به پیگیری این موضوع ادامه دهند. یکی از نکات قابل توجه در این جریان خودجوش مردمی تغییرات مدام و به روز  تصاویر و دستنوشته‌های مردمی در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی است؛  محوریت اصلی تمام تصاویر و دستنوشته‌ها با مضمون درخواست محاکمه عاملان فاجعه منا و حادثه سقوط جرثقیل در مکه است. شواهد موجود هم نشان می‌دهد این موج فضای مجازی روندی فزاینده را در روزهای آینده دنبال خواهد کرد.
 
آغاز پویش مردمی «نه به شیطان»
 
علاوه بر این در حال حاضر پویش «نه به شیطان» آغاز شده و قصد دارد در نبود حجاج ایرانی در مراسم حج امسال، جای خالی مراسم «برائت از مشرکین» را در فضای مجازی پر کند. این پویش با الهام گرفتن از جمله «آنان که حج را به یک سفر زیارتی-  سیاحتی فروکاسته و دشمنی و کینه خود با ملت مؤمن و انقلابی ایران را در زیر عنوان «سیاسی کردن حج» پنهان ساخته‌اند، شیطان‌هایی خرد و حقیرند که از به خطر افتادن مطامع شیطان بزرگ، آمریکا، به خود می‌لرزند» در پیام رهبر انقلاب به حجاج، فعالیت خود را آغاز کرده است. بر این اساس کاربران شبکه‌های اجتماعی با مراجعه به سایت www.no2satan.com و ثبت عکس، نام و کشور خود، تصویر متحدی دریافت می‌کنند که می‌توانند آن را در شبکه‌های اجتماعی (مانند تلگرام و اینستاگرام) بازنشر کنند.
 
کاربران در این پویش برای بازنشر تصاویرشان از برچسب no2satan#  استفاده می‌کنند و براساس اطلاعات درج شده در سایت سه زبانه پویش «نه به شیطان» تاکنون حدود 6 هزار کاربر تصاویر خود را از سایت دریافت کرده‌اند که این کاربران از 43 کشور دنیا بوده‌اند.
منبع: وطن امروز
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار