پاسخ این استفتاء را بر اساس فتاوای مقام معظم رهبری، آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به مناسبت اول شهریور و روز پزشک یک حکم شرعی پزشکی در خصوص جدا کردن بیمار مرگ مغزی از دستگاه های حیاتی را مطابق با فتاوای رهبر معظم انقلاب، آیت الله خامنه ای منتشر می‌کنیم.

سؤال: بعضی از افراد دچار ضایعات مغزی غیر قابل درمان و برگشت می‏‌شوند که بر اثر آن، همه فعالیت‏های مغزی آنان از بین رفته و به حالت اغمای کامل فرو می‏‌روند و همچنین فاقد تنفس و پاسخ به محرّکات نوری و فیزیکی می‏‌شوند، در این گونه موارد احتمال بازگشت فعالیت‏های مذکور به وضع طبیعی کاملاً از  بین می‏‌رود و ضربان خودکار قلب مریض باقی می‌‏ماند که موقّت است و به کمک  دستگاه تنفس مصنوعی انجام می‏‌گیرد و این حالت به مدّت چند ساعت و یا حداکثر چند روز ادامه پیدا می‏‌کند، وضعیت مزبور در علم پزشکی مرگ مغزی  نامیده می‏‌شود که باعث فقدان و از دست رفتن هر نوع شعور و احساس و حرکت‌های  ارادی می‌‏گردد و از طرفی بیمارانی وجود دارند که نجات جان آنان منوط به استفاده از اعضای مبتلایان به مرگ مغزی است، بنابراین آیا استفاده از اعضای مبتلا به مرگ برای نجات جان بیماران دیگر جایز است؟

جواب: اگر استفاده از اعضای بدن بيمارانی که در سؤال توصيف شده‏‌اند برای  معالجه بيماران ديگر، باعث تسريع در مرگ و قطع حيات آنان شود جايز نيست،  در غير اين صورت اگر عمل مزبور با اذن قبلی وی صورت بگيرد و يا نجات نفس  محترمی متوقف بر آن عضو مورد نياز باشد، اشکال ندارد.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فؤاد
۲۳:۳۲ ۰۶ دی ۱۳۹۸
من فكر مى كنم خداوند كه از روح خود در كالبد انسان دميده است، و بدين ترتيب همه نفس ها محترمند، چه جنين بيشاز چهارماهه و چه پيرمرد نود ساله. از نظر من همه انسان ها محترمند؛ اين تصميمات غلط و معصيت ها و كژ روى ها و گناهان و غرّة شدن در مقابل پروردگار كريم است كه شأن انسان را پائين مى آورد؛ و الّا همه نفوس قابل احترام يا دست كم محترم بوده اند.
حضرت آقا من پزشكم و از حكمى كه فرموديد بهره وافر بردم.
أعلى الله مقامك سيّدي
طال عمرك، حضورك تنجّينا من الزلّات و تأخذ بيد من فيه قلبه ذرّة محبّة و وداد إليك و تهدينا من دون أيّة منّة. إنّه صحيح حقّاً جنابك إمام العصر الحالي و زعيم الشيعة في العالم.
لله دَرُّك مولانا.
مع الإحترام و الأدب إى سيادتك الجليلة.