رییس جمهور غنی با شرکت در مراسم باز گشایی پارلمان جوانان افغانستان، رسماً این پارلمان را در تالار نشست های عمومی مجلس سنا در ساختمان جدید شورای ملی افتتاح کرد.

پارلمان آموزشی جوانان چیست؟به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، پارلمان جوانان به شکل نمادین دیروز از سوی جوانان کشور به منظور بحث و بررسی اوضاع کشور و وضعیت جوانان، تشکیل و افتتاح شد. تلاش های برای تشکیل پارلمان نمادین جوانان از چند ماه به این سو به ابتکار شماری از جوانان و نهادهای فعال در امور جوانان ادامه داشت.

مقامات وزارت وزارت اطلاعات وفرهنگ، هدف از راه اندازی پارلمان آموزشی جوانان را آگاهی جوانان نسبت به کار پارلمان و افزایش زمینه مشارکت آنان در روند سیاسی کشور عنوان می‏کنند.


داکتر کمال سادات معین امور جوانان، وزارت اطلاعات و فرهنگ خاطر نشان کرد که پارلمان آموزشی جوانان جهت شرکت و سهم‌گیری جوانان در امور داخلی کشور و ارائه نظریات و پیشنهادات آنان در بهبود وضعیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جوانان راه اندازی شده است.


سادات افزود: ایجاد پارلمان جوانان که در محوریت برنامه جوانان قرار دارد، می‌تواند اکثر مشکلات جوانان را با مقامات کشور شریک ساخته و برای حل آنان طرح و پیشنهاد ارائه کند.


براساس گفته های سادات؛ جوانان از تمام ولایات کشور میتوانند در این پارلمان حضور داشته باشند، اما قبل از آن باید عضویت یکی از نهاد های مدنی – اجتماعی ثبت و راجستر شده وزارت عدلیه را داشته باشند.


معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ خاطر نشان کرد، جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال که دارای حداقل مدرک تحصیلی صنف دوازدهم می توانند خود را برای پارلمان جوانان کاندید کنند.


او تصریح کرد که پارلمان جوانان ۱۳۰ عضو دارد که ۳۳ درصد آن را بانوان، ۵ درصد آنرا کوچی ها، ۳ درصد را معلولین و یک نفر از برادران اهل هنود و سیک تشکیل می دهند.


پارلمان جوانان دو سال طول می کشد و جلسات آن هفته ای دو بار با عنوان "مشکلات جوانان در سطح ملی و جهانی" در ساختمان پارلمان جدید برگزار می شود.


سادات یاد آور شد که تمامی مصارف این برنامه از سوی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد پرداخت می‏شود.


بر اساس معلومات معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، ۶۵ درصد نفوس افغانستان را جوانان تشکیل می‎دهد و آنان از ناامنی و بیکاری بیشتر رنج می‎برند.

آوا نوشت: پیش نیز در ماه جوزای سال ۱۳۸۶ یک پارلمان آموزشی جوانان تشکیل شده بود که هدف آن تقویت توانایی رهبری و تمرین قانون گذاری در میان جوانان گفته شده بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار