پایگاه تحلیلی میدل ایست آی در گزارشی نوشت: رئیس جمهور شدن کلینتون یا ترامپ در آمریکا، توافق هسته‌ای را با مشکل جدی مواجه می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی میدل ایست آی در گزارشی به قلم "شاهیر شهیدثالث" نوشت: از زمانیکه در سال 1979 دانشجویان ایرانی به سفارت آمریکا در تهران حمله کردند و تعدادی از کارکنان دفتر سفارتخانه را بازداشت کردند، واشینگتن همواره با انجام اقداماتی پیشگیرانه و در برخی موارد اقداماتی مخفیانه تلاش کرده است تا ایران را از تکرار سیاست‌های خصمانه علیه آمریکا بازدارد. در میان اقدامات بازدارنده آمریکا علیه ایران می‌توان به اعمال تحریم‌ها برضد این کشور اشاره کرد. آمریکا از تلاش‌های دیگر برای پایان دادن به فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیز دریغ نکرد.

در ادامه این گزارش آمده است: با همه این تفاسیر سرانجام توافق هسته‌ای حاصل و برنامه جامع اقدام مشترک –برجام- به مرحله اجرا گذاشته شد؛ اما این ماجرا برای آمریکا مشکلاتی را نیز بوجود آورد. تا زمانیکه برجام به قوت خود باقیست، آمریکا در برابر سیاست‌های تنبیهی و یا بازدارنده مقابل ایران دست بسته است بطوریکه اجازه اعمال تحریم‌های جدید را علیه این کشور ندارد و حتی از سوی تهران در فشار است تا تحریم‌های گذشته را نیز لغو کند. در این مرحله حساس، هر حرکت خصمانه‌ای از جانب آمریکا موجب پشت پا زدن ایران به توافق هسته‌ای خواهد شد. تحریم ماه مارس (اسفند) آمریکا علیه ایران به دلیل انجام آزمایشات موشکی نیز بیشتر جنبه نمادین داشت و هیچ لطمه‌ای به توافق هسته‌ای وارد نکرد.

تحریم‌های جدید، برهم خوردن توافق

آیت الله خامنه‌ای، رهبر معظم ایران، به صراحت برای "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران، و تیم مذاکره‌کننده وی شرح داد در 8 سال آینده اعمال هرگونه تحریمی از جانب آمریکا، به هر بهانه‌ای که باشد، موجب می‌شود توافق هسته‌ای از درجه اعتبار ساقط شود. این تحکیم و جدیت کاملا قابل درک است زیرا به موجب توافق هسته‌ای، ایران فقط سایه‌ای از فعالیت‌های هسته‌ای را ادامه خواهد داد و اگر قرار باشد به هر بهانه‌ای، تحریم جدید علیه این کشور اعمال شود هدف اصلی برجام به کلی پایمال خواهد شد.

توسعه برنامه‌های موشکی

تا به امروز موضوع توسعه برنامه‌های موشکی ایران مهمترین نکته مورد اختلاف تهران- واشینگتن بوده است. در جریان تحریم‌های آمریکا علیه ایران که از دهه 80 میلادی آغاز شد، نیروی هوایی این کشور با مشکلات فروانی در تامین تجهیزات و جنگنده‌های روز دنیا مواجه شد. ایران هنوز هم اجازه خرید هواپیماهای جنگنده و بمب‌افکن را ندارد. با توجه به تهدیدات و رقبای منطقه‌ای، شامل عربستان و رژیم صهیونیستی، ایران برنامه توسعه و تجهیز نیروی هوایی خود را در پیش گرفت و طبیعی است تا به امروز نیز این برنامه را دنبال کند. تقویت نیروی دفاعی ایران با مخالفت سرسختانه آمریکا و کابینه دولت "باراک اوباما،" رئیس جمهور این کشور، مواجه است. "محمدجواد ظریف،" وزیر امور خارجه ایران، در توضیح اهمیت برنامه‌های موشکی کشورش گفت: اگر ما توان موشکی کافی در اختیار داشتیم، "صدام،" دیکتاتور مخلوع عراق، هرگز جرات نمی‌کرد به ایران حمله کند.

خواب مخرب

در ایران افراد بانفوذ و دارای قدرت بسیاری وجود دارند که نه تنها از بازگشت شرایط به دوران پیش از توافق هسته‌ای ابایی ندارند؛ بلکه از برهم خوردن آن استقبال هم می‌کنند. این افراد بر دشمنی با غرب به ویژه آمریکا تاکید کرده و در فرصت‌های مختلف درخواست لغو برجام را مطرح می‌کنند. وجود موانع بسیار بر سر راه لغو تحریم‌های اقتصادی و برقرار نشدن تبادلات مالی با بانک‌های اروپایی موجب شده است، گروه مخالفان توافق هسته‌ای دلیل واضح و روشنی برای لغو توافق داشته باشند.

فتنه‌های بعدی 

آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان دو متحد قدیمی معتقدند ایران دشمن شماره یک اسرائیل است و از هیچ تلاشی برای ضربه زدن به آن فروگذار نمی‌کند. کنگره آمریکا تحت تاثیر لابی‌های قدرتمند صهیونیستی، ایران را خطری جدی برای موجودیت اسرائیل می‌دانند و هرگونه نرمش و تعاملی را با تهران رد می‌کنند. این افراد ایران را به فتنه‌گری‌های بیشتر در آینده متهم کرده و خواستار برهم خوردن توافق هسته‌ای شده‌اند؛ اما اوباما در ماه ژوئیه تاکید کرد هر تلاشی را برای برهم زدن برجام وتو خواهد کرد؛ هرچند توافق هسته‌ای مسائل را در آینده تغییر دهد.

در ادامه؟

اگر رئیس جمهور بعدی آمریکا "هیلاری کلینتون،" نامزد دموکرات‌ها، باشد که به سود صهیونیست‌ها تمام می‌شود زیرا او نامزد مورد حمایت رژیم صهیونیستی است. باتوجه به دوستی عمیقی که میان کلینتون و اسرائیل وجود دارد، آیا وی حاضر است در برابر کنگره با اکثریت نمایندگان جمهوری‌خواه در حمایت از توافق هسته‌ای ایستادگی کند؟
حتی اگر فرض کنیم کلینتون در برابر کنگره مقاومت کند تا چه زمانی می‌تواند به این ایستادگی ادامه دهد؟ لابی‌های صهیونیستی از دوستان و حامیان مالی او هستند و بدون شک اجازه نمی‌دهند توافق هسته‌ای به شکل واقعی آن اجرا شود.

اما اگر "دونالد ترامپ،" نامزد جمهوری‌خواهان، به ریاست جمهوری آمریکا برسد، آیا خلاف نظر هم حزبی‌های خود قدمی برمی‌دارد؟ آیا تحریم‌های جدیدی را طبق خواسته جمهوری‌خواهان علیه ایران وضع می‌کند که بدون شک به برهم خوردن توافق از جانب ایران منتهی می‌شود.

حالا تصور کنیم دموکرات‌ها در آینده اکثریت کنگره را در دست بگیرند، حتی اگر این اتفاق رخ ندهد می‌توانند اکثریت سنا را به خود اختصاص دهند. اگر آنها طرحی را درباره حفظ توافق هسته‌ای ارائه دهند دیگر  اوبامای دموکراتی در کاخ سفید نیست تا با چنگ و دندان از آن حمایت کند. با توجه به اقداماتی که تهران انجام می‌دهد و مخالفان توافق هسته‌ای در آمریکا آن را تنش‌آمیز می‌دانند، کنگره تلاش خواهد کرد تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کند. 

میدل ایست آی در پایان نوشت شرایط توافق هسته‌ای در هر حال، چه انتخاب کلینتون و چه انتخاب ترامپ، در 8 سال آینده بسیار متزلزل خواهد بود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۳ مرداد ۱۳۹۵
کلینگتون؟ ترامپ؟
نه این خوبه ÷ نه ایشون
لعنت به هر دو تاشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۲ ۲۳ مرداد ۱۳۹۵
خدا کنه آن ها برجام را پاره کنند تا ما آن را آتش بزنیم. ترکمنچای ثانی واقعا ضرر محض
بود. ای کاش هسته ای را نمی بستیم . انرژی هسته ای انواع سرطان را درمان می کرد، آب شور را با کمترین هزینه ی ممکن شیرین می کرد. الآن دیگر بمب اتم پشتیبان استراتژیکی هیچ کشوری نیست بلکه علم هسته ای پشتیبان استراتژیکی است که ما آن را دو دستی تقدیم دشمنان قسم خورده ی ایران کردیم.
آخرین اخبار