به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از 5 سال از بحران سوریه میگذرد. سوریه کشوری است که در ساحل شرقی دریای مدیترانه قرار دارد و پیش از جنگ یکی از زیباترین سواحل خاورمیانه را داشت. این کشور از سال 2011 (1389) صحنه ناآرامیهای مرگبار شد. براساس گزارش مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه که در تاریخ 22 بهمن 1394 منتشر شد، حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این ناآرامیها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شدهاند. این آمار در کنار میلیونها آواره جنگی، نگین مدیترانه را به کشوری فقیر، ویران و به جولانگاه تروریستها تبدیل کرد.
علی رغم تلاشهای بین المللی برای پایان بحران سوریه، این کشور هنوز رنگ آرامش را به خود ندیده است. تروریستهای خارجی که مورد حمایت غرب و برخی از کشورهای عربی منطقه (بخصوص رژیم سعودی) هستند، شرایط سیاسی سوریه را بغرنج کردهاند. با این وجود، دولت سوریه در راستای جذب مخالفان فریب خورده، اقدامات مختلفی را انجام داده است.
بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه روز پنجشنبه گذشته با صدور بخشنامه ای قانونی اعلام کرد: "تمام کسانی که سلاح به دست گرفته اند و تاکنون از مواجهه با عدالت و مردم فراری بوده اند؛ در صورتی که خود و سلاحشان را طی 3 ماه آینده به مقام های سوری تسلیم کنند مورد عفو عمومی قرار می گیرند." همین بخشنامه قانونی کافی بود که موجی از مخالفان مسلح سوری که پیشتر فریب قدرتهای زر و زور و تزویر(مبلغان سعودی) را خورده بودند، به دامان ملت بازگردند.
سانا، خبرگزاری رسمی سوریه در این باره نوشت: در جدیدترین اتفاقات سوریه، منابع خبری از تسلیم شدن گروهی از افراد مسلح به نیروهای ارتش سوریه در بخش شرقی شهر حلب خبر دادند. افراد تسلیم شده امروز (شنبه) سلاحهای خود را تحویل سربازان سوری دادند.
همچنین درچارچوب عملیات انسانی مشترک مرکز روسی "حمیمیم" برای مصالحه میان طرف های درگیر در سوریه و نیروهای دولتی، 3 گذرگاه انسانی برای خروج شهروندان و یک گذرگاه برای عناصر مسلح در خروجی های حلب در نظر گرفته شده است.
بر این اساس، صبح امروز دهها خانواده سوری از طریق گذرگاههایی که برای خروج اهالی تحت محاصره در مناطق شرقی حلب معین شده عبورکردند و به منطقه صلاح الدین رسیدند. سانا تاکید کرد: تعدادی از افراد مسلح نیز خود و اسلحهشان را به نیروهای ارتش سوریه در صلاح الدین تسلیم کردند.
با این وجود، بحران سوریه ابعاد گستردهای دارد و با توجه به حمایتهای غربی – عربی (بخوانید غربی – سعودی) از گروههای متعدد تروریستی در این کشور، هیچ آینده روشنی برای مصالحه در سوریه را نمیتوان متصور شد. به تازگی، پایگاه خبری راشاتودی تصاویر جدیدی از زیباییهای شهر حلب، یکی از قدیمیترین شهرهای جهان را پیش از آغاز جنگ سوریه و نیز پس از 5 سال جنگ خونین منتشر کرد. شهر حلب که یکی از میراث یونسکو است، همینک به تلی از خاک تبدیل شده است. ویرانههایی که براساس برآوردها 50 سال کشور سوریه را به عقب رانده است.
انتهای پیام/
واقعا این تصاویر برای درک جنگ عالی هستند