محمدرضا شرفالدین، مسئول اسبق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و تهیهکننده و فعال سینمایی در گفتگو با خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ارتباط هنر و دین و نسبت جشنواره فیلم «چهلچراغ» با موضوع مهم عاشورا گفت: ما اگر بخواهیم سبک زندگی ائمه را که پسندیده ترین و موجه ترین و صحیح ترین سبک زندگی برای بشر است، برای آیندگان باقی بگذاریم؛ از طریق هنر می تواند امکانپذیر شود. ما باید این مراسم ها و بهتر بگویم مناسک را محافظت و صیانت و حراست کنیم تا برای ما و نسل های آینده باقی بماند. نمایش تصاویری از افرادی که هر ساله با پای پیاده در حال رفتن به کربلا هستند، قابل توجه است. در واقع یک نهضتی به وجود آمده که یک نوع گردهمایی و یا قدرشناسی است از کسانی که در این مسیر حرکت می کنند و این موضوعات را صیانت میکنند که این قدرشناسی می تواند به صورت عکس یا فیلم منتشر شود. البته معمولا جشنواره ها به دلیل وجود کلمه جشن یک رویکرد خاصی به خود می گیرند اما این جشنواره به دلیل انتخاب موضوعی دینی با جشنواره های دیگر فرق خواهد داشت.
وی درباره مردمی بودن جشنواره فیلم «چهلچراغ» عنوان کرد: من معتقدم خیلی خوب است که جشنواره «چهلچراغ» براساس مشارکت مردم برگزار می شود و همین خوب است که به شکل رسمی نباشد. به نظرم این جشنواره می تواند 2 نوع آسیب داشته باشد که یکی براساس رسمی بودن و قالب کلیشه ای آن است و دیگر این که یک وقت خدای ناکرده آن آئین دینی، شکل و محتوای معرفتی خود را از دست بدهد و به صورت نمایش در بیاید. از این نظر باید مواظب بود که آیین تبدیل به نمایش نشود.
شرفالدین در همین ارتباط اظهار داشت: ما در تعزیه این مشکل را دیدیم که یک نمایش مردمی و آیینی که با خیزش و اندیشه مردمی و به شکل خودجوش انجام میشده، بعضا تبدیل به اثری سفارشی شده است. مثلا فرض کنید وزارت ارشاد اگر بخواهد از کارهای مردمی تعزیه خوانی حمایت کند و مبالغی به افراد و گروه ها جهت اجرا اختصاص دهد، آرام آرام تبدیل به وجوهی نمایشی می شود و متاسفانه گروه های تعزیه تنها برای پولی که می گیرند، کار می کنند و نه براساس نگاهی دلی. من در کل برگزاری جشنواره فیلم و عکس «چهلچراغ» را می پسندم و باید به آن احترام گذاشت و مواظبت کرد تا ادامه یابد و من هم علاقهمند هستم هر کاری انجام دهم.
انتهای پیام/