مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح فعالیت های این بنیاد در ایام دهه کرامت در 31 استان کشور و 77 کشور جهان پرداخت.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) انتقال آموزه‌های رضوی به جامعه را از مهمترین اهداف جشنواره بین المللی امام رضا(ع) دانست و اظهار کرد: مجموعه برنامه‌های تدارک دیده شده برای ایام دهه کرامت علاوه بر تعظیم شعائر دینی و الهی زمینه ساز رشد و اعتلای فرهنگی جامعه می شود.

وی انتشار آموزه های اهل بیت در جامعه و شناسایی و تجلیل از فعالان این حوزه را دو هدف عمده برگزاری این جشنواره عنوان کرد و افزود: در پنج حوزه ملی، بین المللی، مردمی، برنامه های روز پنجم و ششم ذی القعده و بزرگداشت قدمگاه‌ها به اجرای برنامه خواهیم پرداخت.
 
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به بخش‌های مختلف برگزاری جشنواره امام رضا(ع) در حوزه ملی عنوان کرد: ۱۳ استان در بخش فرهنگی، ۱۱ استان در بخش هنری، ۸ استان در بخش علمی و پژوهشی، چهار  استان در بخش سینمایی و تولید فیلم، دو استان در بخش مطبوعاتی و دیجیتال، ۳۰دانشگاه کشور در عرصه فرهنگی و علمی و همچنین تمامی استان های کشور در بخش کتابخوانی رضوی و همچنین بخش کودک و نوجوان در حوزه ملی این جشنواره فعال خواهند بود.

جعفری دو هزار و چهارصد نقطه از جهان را میزبان جشن‌های دهه کرامت اعلام کرد و افزود: با همکاری جامعه المصطفی العالمیه، مجمع جهانی اهل بیت و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با نگاه بومی سازی فعالیت‌ها و نهادسازی در حوزه فرهنگ رضوی در دهه کرامت این نقاط تحت پوشش برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع) در بخش بین الملل قرار خواهند گرفت.

دبیر جشنواره بین‌ المللی امام رضا (ع) همچنین از راه اندازی ستادی متشکل از ۳۰تشکل مردمی و دولتی برای ساماندهی جشن‌های مردمی دهه کرامت خبر داد و گفت: برای روز پنجم ذی القعده که روز تکریم و بزرگداشت امامزاده‌ها می باشد با کمک سازمان اوقاف و امور خیریه و هیئت امنای امامزادگان برنامه‌های ویژه ای تدارک دیده می شود.

جعفری همچنین با اشاره به ثبت ششم ذی القعده به عنوان روز تکریم و بزرگداشت شاهچراغ در تقویم رسمی کشور گفت: برای بزرگداشت این روز نیز ویژه برنامه ای تدارک دیده شده است.

وی بزرگداشت قدمگاه‌های امام رضا(ع) را یکی دیگر از برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا(ع) دانست و افزود: در مسیر قدمگاه های امام رضا(ع) از شلمچه تا مرو، پیش بینی برنامه‌های فرهنگی و هنری و مناسک و مراسمات خاص شده است و کاروان‌های نمادین ورود امام رضا(ع) به این قدمگاه‌ها از طریق هنرمندان همان استان برپا می شود.
 
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در بخش دیگری از این نشست با اشاره به وجود بارگاه ۲۹۰امامزاده در استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: این موضوع معنویت ویژه ای به این استان بخشیده است و اقتضا می کند که هم بنیاد و هم دستگاه‌های اجرایی در استان نگاه ویژه ای به جشنواره امام رضا(ع) داشته باشند.

جعفری، تکریم و بزرگداشت مقام حضرت بی بی حکیمه(س)، را مورد تاکید قرار داد و افزود: کنگره ملی بی بی حکیمه خاتون (س) باشکوه و عظمت برگزار شد و این کنگره به لحاظ کمیت و کیفیت در نوع خود کم نظیر بود و امید است این کنگره به طور مستمر برگزار شد.
وی پاسداشت قدمگاه های امام رضا(ع) در این استان، برگزاری جشنواره هنرهای آئینی در فرهنگ رضوی و مسابقه کتابخوانی رضوی را به عنوان چهار برنامه این جشنواره در استان کهگیلویه و بویراحمد معرفی کرد و افزود: در بخش کتابخوانی رضوی استقبال از جشنواره خوب بود و استان کهگیلویه و بویراحمد پیشتاز این بخش است.
 
دبیر جشنواره بین‌ المللی امام رضا(ع) در پایان این نشست با اشاره به تاکید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اینکه مجموعه فعالیت‌های دهه کرامت باید اثر بخش باشد گفت: اولین و مهمترین دغدغه ما کیفیت و اثربخشی برنامه‌های جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است.
 
همچنین سید جواد جعفری در سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد در دیدار با قائم مقام صدا و سیمای مرکز این استان گفت: صدا و سیما در زمینه ساری و جاری کردن ارزش های دینی فعالیت های ارزنده انجام داده است.

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، اظهار کرد: کنگره ملی بی بی حکیمه خاتون (سلام الله علیها) باشکوه و عظمت برگزار شد و این کنگره به لحاظ کمیت و کیفیت در نوع خود کم نظیر بود.

وی نقش رسانه ها به خصوص صدا و سیما در زمینه برگزاری باشکوه کنگره ملی این بانوی بزرگوار را ستود و افزود: از بعد علمی و عاطفی به خوبی به این کنگره ملی پرداخته شد.

مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (علیه السلام)، گفت: برگزاری باشکوه کنگره ملی حضرت بی بی حکیمه خاتون (سلام الله علیها) شناخت مردم استان، کشور و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس را نسبت به این بانوی بزرگوار و باکرامت افزایش داد.

وی با بیان اینکه ظرفیت عظیمی از آداب و رسوم در کشور نسبت به زیارت امام رضا (علیه السلام) در کشور وجود دارد که کمتر معرفی و بیشتر در قالب آثار مکتوب ارائه شده است، یادآور شد: این ظرفیت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای ارائه و نمایش آثار برای مردم استان و سایر نقاط کشور در قالب جشنواره آئین های نمایشی و پرده خوانی رضوی فراهم شد.

جعفری، گفت: اگر رسانه های مکتوب و مجازی به خصوص رسانه استانی در انجام این کار دخیل نبود، فعالیت ها ابتر می ماند؛ حمایت های همه جانبه صدا و سیما شناخت مردم از آئین های نمایشی اقوام مختلف را بالا برد.

این مسئول فرهنگی و هنری کشور، عنوان کرد: هرچند به لحاظ زبانی و لسانی شکر گزار نعمت وجود بابرکت امام رضا (علیه السلام) در سرزمین ایران اسلامی هستیم ولی مهم این است که تکلیف و وظیفه خود را در قبال نعمت وجود بابرکت هشتمین حجت خدا ادا نماییم و ادای تکلیف در این زمینه آشنایی با معارف اهل بیت علیهم السلام به ویژه آموزه های رضوی و انتشار آن بصورت فراگیر در جامعه می باشد.
وی به وظیفه دستگاه های اجرایی، مردم و سایر نهادها اشاره و خاطرنشان کرد: باید آموزه های امام را بشناسیم و آن را منتقل کنیم که این مهم ترین وظیفه ما در عصر کنونی است.

جعفری در پایان از اهتمام صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد در زمینه گسترش فرهنگ رضوی به ویژه در ایام دهه کرامت تشکر کرد.
 




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار