به گزارش خبرنگار
اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سرتاسر جهان، علاقمندان به رشته کوه نوردی بسیار زیار است. شاید تا به حال برای شما یا دوستانتان پیش آمده باشد که بخواهید یروید به بلندترین مکان روی زمین، تا زمین را از زیر پایتان تماشا کنید؛ پس با ما همراه باشید با هغرفی 6 قله ی خطرناک جهان که ارتفاعشان به بیش از 8000 متر می رید.
1- قله آناپورنا:
مجموعهای از قلهها در رشته هیمالیا است. ارتفاع بلندترین آنها به ۸۰۹۱ متر می رسد. این قله که در مذهب هندو به "خدایگان حاصلخیزی و زراعت" منسوب است، بخشی از منطقه ی حفاظت شده با وسعت ۷۶۲۹ کیلومتر مربع در کشور نپال می باشد. با توجه به میزان تلفات کوهنوردان صعود کننده به این قله که حدود ۴۰ درصد می باشد، برخی این کوه را مرگبارترین کوهستان بر می شمارند.
2- قله کی2:
کِی۲ نام دومین قله بلند روی زمین پس از اورست است. این قله در منطقهٔ قره قروم رشته کوههای هیمالیا بین مرز پاکستان و چین قرار گرفتهاست. این قله ۸٬۶۱۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
قله کی2، دارای فنیترین مسیر صعود در جهان است. تعداد کوهنوردانی که در راه رسیدن به قله کشته شدهاند، یک چهارم تعداد کسانی است که صعود موفق داشتهاند.
در ۱۸۵۶ برای نخستین بار تی جی مونتگومری که یک نقشهبردار بود این کوه را از فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری مشاهده نمود.
3- قله برود پیک:
برود پیک، دوازدهمین قله بلند در دنیا، با ارتفاع ۸۰۵۱ متر در رشتهکوه قراقروم و در شمال شرقی پاکستان واقع شدهاست.
این قله در امتداد غربی یخچال بالتارو و در بین دو قله k۲ و گاشربروم IV قرار دارد. از روی ارتفاعات این قله نمای زیبایی از قله K۲ به آسانی قابل مشاهدهاست.
برودپیک دارای سه قله مجزا میباشد قله اصلی ۸۰۵۱ متر، قله مرکزی ۸۰۱۶ متر و قله شمالی ۷۵۵۰ متر. فقط ۸ کیلومتر با قلهٔ مشهور K۲ فاصله دارد.
این قله به عنوان یکی از قلل هشت هزار متری آسان شناخته شدهاست هر چند که از لحاظ فنی سخت نمیباشد اما به هر حال نمیتوان آن را به راحتی پشت سر گذاشت چرا که مسیر آن، از میان قلمروی بهمنهای دائمی میباشد.
4- قله شیشاپانگما:
شیشاپانگما با ۸۰۱۳ متر ارتفاع بعنوان چهاردهمین کوه ۸۰۰۰ متری و تنها ۸۰۰۰ متری مستقل در تبت شناخته می شود، که به طور کامل در داخل خاک کشور چین قرار دارد، اما به طرز عجیبی نزدیک ترین ۸۰۰۰ متری به کاتماندو، پایتخت نپال است و تنها ۸۰۰۰ متری است که از این شهر دیده می شود.
در زبان تبتی به معنای "قله ای بر فراز دشتهای پوشیده از چمن" است.
5- قله اورست:
کوه اورست با نام نپالی ساگارماتا به معنی سر آسمان و نام تبتی کومولانگما بلندترین کوه کره زمین است.
ارتفاع این قله از سطح دریا معادل ۸٬۸۴۸ متر است. این کوه در رشته کوههای هیمالیا در مرز منطقه ساگارماتای نپال و تبت در کشور چین قرار گرفتهاست.
6- کانگچنجونگا:
کنچنجونگاسومین قله بلند جهان است و به همراه چهار قلهٔ دیگر مجاور خود، شامل ۵ قله میباشد که همگی آنها بالای ۸۴۵۰ متر هستند. این کوه کاملاً از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب با رشته کوههای عظیم احاطه شده است.
ارتفاع این قله به ۸۵۸۶ متر میرسد. این کوه شرقی ترین ۸۰۰۰ متری جهان به شمار میرود.
از سال ۱۸۳۸ تا ۱۸۴۹ باورها بر این بود که کانچن چونگا رفیعترین کوه جهان است، اما مساحیهای اورست بر این فرضیه خط بطلان کشید.
انتهای پیام/
چه دلی دارن اونایی که میرن اینجاها