به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به قلم "پائول بوکالا" مدعی شد: از یک سال پیش که توافق هستهای ایران امضا شده است، حدود 200 هواپیمای این کشور در سوریه فرود آمدهاند. این پروازهای تجاری اغلب حامل نیروهای نظامی و تجهیزات برای بکارگیری در جنگ سوریه بودند. هواپیماهای ایران مانند جنگندههای روسیه دخالت مستقیمی در جنگ سوریه و تلاش برای حفظ دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور این کشور، ندارند؛ اما فعالیت آنها برای انتقال تجهیزات و مهمات به سوریه چشمگیر است.
در ادامه این گزارش ادعا شده است: هواپیماهایی که از ایران به سمت سوریه رهسپار میشوند دارای لوگوهای ایران ایر، ماهان ایر و یک خط هوایی خصوصی وابسته به سپاه پاسداران ایران هستند. در بحبحه استفاده ایران از هواپیماهای تجاری برای امور نظامی، بوئینگ و ایرباس هم قراردادهای چندین میلیون دلاری با ایران امضا کردهاند تا در آینده نزدیک حدود 200 هواپیما را به ایران بفروشند. اما مشکل اینجاست که ایران از همین هواپیماهای مسافربری هم برای انتقال سلاح، تجهیزات و نیرو به متحدان خود در منطقه از جمله حزب الله لبنان استفاده میکند. آمریکا بارها دو شرکت هواپیمایی ایران ایر و ماهان ایر را به دلیل انتقال تجهیزات نظامی به سوریه از زمان آغاز بحران داخلی این کشور مورد تحریم قرار داد.
منابع جاسوسی در غرب سال 2012 گزارشی را فاش کردند که مدعی میشد هر دو خطوط هوایی ایران ایر و ماهان ایر از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه، تسلیحات سبک نظامی و سلاحهای استراتژیک پیشرفته را با هواپیماهای مسافربری به سوریه منتقل کردهاند و تا به امروز این فعالیتها متوقف نشده است.
این گزارش همچنین ادعا کرده است: ایران ایر به دنبال توسعه پروازهای خود به اروپا است و ماهان ایر نیز باوجود تحریم به دلیل حمایت از نیروهای قدس، سال گذشته پروازهای زیادی در مسیرهای بینالمللی انجام داد. باتوجه به اینکه خطوط هوایی ایران بیش از 2 دهه مورد تحریم قرار داشتند؛ مشکلات فراوانی در تامین قطعات نو دارند و به یکی از پرخطرترین خطوط هوایی جهان تبدیل شدهاند. بسیاری از منتقدان دولت "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، معتقدند این کشور نباید به موجب توافق هستهای که سال گذشته امضا شد، با فروش هواپیما به ایران موافقت میکرد. ممکن است هواپیماهای فروخته شده به این کشور نیز در امور نظامی به کار گرفته شود.
"جان کربی،" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اخیرا اظهار داشت اگر ایران ایر در ارسال تجهیزات نظامی به سوریه نقش داشته باشد، این کشور هواپیمای تجاری به ایران نمیفروشد. نمایندگان کنگره آمریکا فروش هواپیماهای بوئینگ را به ایران ممنوع اعلام کردند و مدعی شدند این هواپیماها در راستای دامن زدن به جنگ سوریه و نقض حقوق بشر مورد استفاده قرار میگیرند.
انتهای پیام/